måndag 10 februari 2014

Dumheter världen över

Internationella Olympiska kommittén blundar för övergrepp, folkmord, miljöbrott och korruption, men när sorgband åker på efter en personlig tragedi reagerar man direkt. Hyckleri på högsta nivå. Dessutom klagar man på att Marit Björgen gör reklamfilm, samtidigt som proffsen i ishockeyn väller in för att lira några minuter per match. Hyckleriet har tydligen inga begränsningar inom IOK.

På tal om obegränsad dumhet. Schweiz har i en folkomröstning fått fram att immigrationen från EU till landet ska begränsas. Tala om att skjuta sej själva i foten. Samtidigt jublar de främlingsfientliga grupperingarna. Dom är väl om några absolut INTE välkomna i det lilla alplandet?

Jippi, ännu en företagsledare som uttalar sej, och i och med det kväker till ordentligt i språkgrodornas paradis. Eller vad sägs om detta: "Det är många länder i Europa som jobbar med 30 procent. Det tror jag är en bra första tröskel att ta sig över. När du kommer till 30 procent är du inte längre i minoritet." Vad ska man säga? Jag tror jag illustrerar det med följande bild:

Slutligen kommer vi till dagens klant: En självmordsbombsinstruktör (vilket långt ord!) skulle visa sina elever hur man hanterar ett bombbälte när detta exploderade och dödade 22 personer. Poetisk rättvisa skulle man kunna kalla det, eller hur?


"He is, hurrah for the Major General!"

Eric Ättiksgurka

Storbritanniens kommunminister heter Eric Pickles och nog verkar hans åsikter i ett visst ämne vara lite inlagt i ättika. Det handlar förstås om klimatdravlet, som i Pickles ögon är orsaken till de stormar som drabbat, och fortsätter drabba, landet. Han har liksom många andra inte förstått vad ordet klimat betyder, än mindre hur vädermönstren fungerar. Lika sötsur som ättikan i ättksgurka (pickles), lika sötsur är ju klimatfrågan. Den verkar så god att ta till sej när man bara hör vissa delar av saker, men sur som attan om sockret inte finns med till fullo i en viss inläggning.

Vad menar jag då med denna rappakalja i slutet av stycket ovan? Jo, det var en liknelse mellan ättiksgurka och klimatfrågan som den presenteras av klimathotarna. Sötsurt, mest surt när det handlar om deras ord. Jag gillar inte att dra alla över en kam, men jag gör ett undantag för med såna här människor är det verkligen svårt att vara objektiv och lugn. De tycker alldeles säkert så om mej så det jämnar ut sej, på nån vänster. Men det är inte utan att man undrar om klimathotarna försöker servera oss en realitet som inte existerar. En artikel i Nature som visar en helt felaktig bild av hur det ser ut i Sotji just nu är inte direkt något som rimmar väl med hur naturen fungerar.

Folk som är med i svängen, som det hette förr, inser att goda råd är dyra eftersom vädret vägrar följa de normer man satt upp med sina datorskapade klimatmodeller. Vad ingen verkar fatta är att Sotji, själva staden alltså, ligger vid Svarta havet och det vid denna tiden på året kommer våren på allvar dit. Inomhussporter tar ingen skada av detta så där är det lugna puckar. I bergen ligger snön kvar än ett bra tag. Överlag följer naturen sina mönster överallt. Lite varmare här, lite kallare där, normalt nån annanstans. Det finns inga överdrifter nånstans. Faktum är att även istiden följde samma vädermönster som det gör nu. Titta på vilken normal temperaturkurva som helst. Den går i vågor, oavsett om det är en dag, 365 dagar eller flera år.

Men sånt fattar väl inte Eric Ättiksgurka. Han har svalt den sötsura lagen som presenterats för honom av de klimathotstroende. Skål!"Let me strip you piece by piece, exactly how you like it. Let me watch you shine through your brutal revelation."

Populära inlägg