tisdag 10 januari 2012

Äkta bröst

Den senaste tidens skandal med bröstimplantaten som kan vara riktigt farliga har väl knappt undgått någon. Nu framkommer det också att klinikerna har avfärdat de som haft problem med sina implantat.

I det här läget vill jag slå ett slag för äkta vara, på mer än ett sätt. Jag som kille vet naturligtvis inte hur det är för er tjejer att förlora eller ha mindre av en del av kroppen, i det här fallet brösten. Att då sätta in implantat som ersättning vid sjukdomar, skador eller för att öka vad man upplever som ett dåligt självförtroende är väl lovvärt ur en viss synvinkel. Men jag tänker inte sticka under stol med att jag föredrar riktiga bröst såsom dom utvecklats. Jag tror inte man ska mixtra för mycket med kroppen. I alla fall inte med icke kroppsegna objekt. Plast, silikon och koksalt är inte bra saker att sätta i en kropp. Det kommer förmodligen material som är mer kroppsvänligt i framtiden men i nuläget är det rena rama lotteriet att sätta in implantat.

Några sista ord: Om nu självförtroendet kommer med brösten man förstorar undrar jag hur det är ställt med detta självförtroende från början. Om jag ska vara elak så skulle jag kunna säga att det vore lika bra att lägga pengarna på vilka prylar som helst för det ger samma falska trygghetskänsla. Men vi lever i en värld som garanterar frihet åt alla som vill bruka våld på sina egna kroppar. Men dåligt självförtroende kan inte botas genom bröstförstoringar eller liknande...
"En av våra mest utbredda sjukdomar är diagnosen"

Populära inlägg