fredag 30 maj 2008

Elever sittstrejkar i protest mot omorganisation

Liten filmsnutt från GP

Torpaskolan ska reorganiseras och många lärare ska bytas ut. Eleverna har inte fått vara med i diskussionerna kring detta, ej heller föräldrarna och förmodligen inte lärarna heller. Att sen höra rektorn mot slutet säja att elever och föräldrar troligen inte borde ha inflytande över skolan ger väldigt konstiga vibbar.

Skriven artikel från GP


Detta påminner om den protest eleverna i ettan och tvåan genomförde på Österportskolan i Ystad i maj 1993 det året jag tog studenten. De protesterade mot de då nya idéerna att ändra från linjer till program, samt att skoltiderna skulle ändras drastiskt vilket skulle leda till att många tåg- och busstider inte skulle passa in. Länstrafiken i Skåne vägrade då att ändra sina tider bara för att en liten gymnasieskola i Ystad ändrade sina rutiner. Detta fick alltså eleverna att gå i taket och de samlades ute på Österports torg framför skolan istället. Jag minns än idag den arga röst rektorn hade i intercomen när han försökte få ettorna och tvåorna att gå tillbaka till lektionerna. Det intressanta var att flertalet lärare stödde eleverna.

Vi treor berördes inte av detta eftersom vi skulle sluta. Därför sågs vi som förrädare.

Fotoutställning upprör moralidioter

Så var det dags igen. En fotograf som tagit bilder på en massa människor, inklusive barn, nakna har fått sin utställning stängd av polisen efter klagomål från moralpanikens galningar. Folk som inte kan skilja på nakenhet och sex går till storms mot allt som tänkas vara perverst. Denna gång i Australien, detta land på andra sidan jorden där man knappt hör nåt annat än AC/DC i vanliga fall. Skådespelerskan Cate Blanchett gör dock det enda rätta och försvarar utställningen.

När man inte kan skilja på nakenhet och sex då är det nåt fel med samhället. Då är dessa människor verkligen sjuka och bör tas om hand. De har fått bestämma för länge. Jag kan inte se en naken person utan att reagera och tänka för mitt inre, hur vågar han/hon? De har alltså påverkat allas våra sinnen, till det sämre. Man kan undra när vi vågar titta på en naken kropp utan att tänka sex. Sensualitet kan jag gå med på att man kan tänka för den mänskliga kroppen är sensuell men sex ska man "bara" ha i sinnet när sånt är aktuellt.

En naken kropp blir bara utnyttjad av de som tänker på kroppen som utnyttjad!

Populära inlägg