tisdag 1 september 2009

Forskare vill "rena" planeten


Royal Society tar ytterligare ett par steg bort från all vett och sans med ett antal förslag som bland annat går ut på att man ska suga koldioxid från luften med speciella "dammsugare". Ett annat förslag går ut på att man ska slänga ut finfördelat havssalt i den övre atmosfären. Bilden ovan visar hur det senare förslaget skulle gå till.

Ska bli intressant att se bokföringen bakom detta projekt. Likaledes intressant blir det att se hur det går till att se när det hela går åt pipan. Håll ångan uppe, mina kära alarmister! Vi realister ser så gärna på när ni skämmer ut er.

Uppdatering 090902: Karin Bojs på DN har uppenbarligen läst samma artikel på BBCs hemsida. Hon koncentrerar sej tydligen mer på det som stod om att gräva ner utsläppen.

Jag undrar hur många av mina gamla klasskompisar som håller med mej?

Jag gick humanistisk linje på ÖP i Ystad nån gång för eoner sen med bara tjejer som klasskompisar. Just det, jag var enda killen i klassen, i ämnen som traditionellt sett är manligt dominerade ämnen, språk och historia.

Men det är egentligen inte för att minnas nåt jag borde ha glömt bort för länge sen som jag skriver nu utan för att se om det är nån av dom som läser Sydsvenskan på nätet och således ser mitt blogginlägg om klimathysterin som grasserar värre än sjukdomar eller religiöst dravel. Jag har hackat på Lotta Hedström (MP) tidigare och nu gör jag det igen, professionellt sett alltså. Hur hon är som person vet jag inte och det har inte med saken att göra. Det är hennes professionella åsikter jag ogillar. Hon deltar i nåt som kallas Klimatberedningen och som har arbetat i två år med att få fram vad som kan hända med Skåne i framtiden. Det talas lite vagt om havsnivåhöjningar på en meter och annat smått & gott.

Så här skriver Klimatberedningen för Skåne om vad som väntar regionen i framtiden:

Konkret väntas Skåne drabbas så här:
* Fler sjukhusinläggningar till följd av värmeböljor
* Pollen året om
* Nya sjukdomar sprids genom fästingar och myggor
* Smittspridning ökar i mat och dryck
* Förorenat dricksvatten på grund av kraftig nederbörd
* Fuktproblem i hus
* Mer bekämpningsmedel i jordbruket

Första punkten är rent ut sagt fantastiskt dåligt uttänkt. Värmeböljor är en realitet och en möjlighet varje år, av den enkla anledningen att när det är sommar blir det varmt när solen skiner från klar himmel. Så enkelt är det. Fast nu är solen väldigt inaktiv och då blir somrarna blöta och rätt kalla. En enda solfläck på 51 dagar och bara några enstaka protuberanser.

Andra punkten är lika dum den. Pollen finns redan nu året om, oavsett om vi eller andra levande ting sprider dom. De lossnar från träden, blommor och andra plantor och förs med vinden eller i nåt djurs päls tills de lossnar igen. Samma med nya sjukdomar som sprids med fästingar och myggor. Där får vi skylla på globaliseringen, vi åker till länder vi aldrig sett förut, blir stuckna av odjur och sen får vi hem dessa bakterier, virus och andra små encelliga dumheter.

Förorenat dricksvatten har vi redan. Vi har reningsanläggningar som redan kan ta hand om många gånger så mycket vatten som redan finns. Dessutom har vi rullstensåsar som på ett mycket effektivt sätt tar hand om föroreningar. Förresten har alarmister som tror på människans roll i temperatursvängningarna fel om att det skulle regna mer när det blir varmare. Det är faktiskt tvärtom. Ju varmare det blir desto torrare blir det. Läs lite Henrik Svensmark istället så förstår ni hur det hela hänger ihop. Moln bildas för att fukt stiger och kondenseras när de möter joner från kosmisk bakgrundsstrålning.

Fuktproblem i hus? Vad menar Lotta & co? Har vi inte det redan nu eller är det nån bluff för att lura försäkringsbolagen?

Mer bekämpningsmedel i jordbruket. Nåja, det finns bra saker i deras arsenal också. Vi har övergött våra åkrar. Kanske de ska vila lite. Träda är faktiskt bra i längden, även om bönderna inte håller med.

Att havet håller på att äta upp Skånes kuster har inget med någon global uppvärmning att göra, än mindre med en gas som vi behöver för att leva. Det har mer med erosion och det faktum att södra Skåne sjunker att göra. Varför sjunker då södra Skåne? Jo, för att den delen var inte lika nedtryckt av isen för 50000 år sen och den nådde därför sin högsta punkt redan för några tusen år sen. Sen dess har den fjädringseffekt som ser till att Höga Kusten i Ångermanland stiger med mer än en cm per år samtidigt lett till att marken i södra Skåne sjunker. Så enkelt är det.

Några glaciärer smälter inte bort, inte så att det skulle bli såna här nivåer som knasbollarna i IPCC har hittat på. För att så ska ske måste vi flytta hela planeten ca 40 miljoner km närmare solen och det kan vi inte. Så några 100 cm till år 2100 behöver våra ättlingar inte oroa sej över. De behöver snarare oroa sej över många av sina far- och morföräldrars mentala hälsa när de yrar om koldioxid och global uppvärmning. De som inte kunde skilja på miljö och klimat...

Nu får vi se först om några av mina forna klasskamrater läser detta samt om de håller med mej. Jag tror inte det. Vad jag minns från plugget var de i min klass som var synnerligen miljöintresserade men var helt insnöade på fel saker.

Populära inlägg