torsdag 8 oktober 2009

Rekommenderad läsning för alla som är trötta på Mellanösternkonflikten


Göran Rosenberg skriver om vad han kallar Israels mjuka makt, dvs att koppla all kritik gentemot landet Israel till judehat och liknande påhopp. Ett fegt sätt att komma undan sitt ansvar, men som funkar eftersom Israel lever högt på minnet av vad som hände judarna åren 1933-45. Vad de som styr i Israel mycket väl förstår är att det är en stor skillnad på de som drabbades för ca 65-75 år sen och de som lever ett skyddat rikt liv idag. Det var de stora och/eller rika familjerna som hade möjlighet att hämnas och flytta till Mellanöstern för att där öppna nytt. De fattiga hamnade i USA eller annorstädes och fick ett i mitt tycke bättre liv där de fick med sej en demokratisk tanke. Det är nåt som helt saknas i Mellanöstern.

Det är fullt naturligt för Israel som stat att reagera inför kritik på detta vis. De lever fortfarande ut den eviga hämnden genom barnen och barnbarnen. Problemet är att de hämnas på fel håll. De ska ge sej på de som verkligen vill ha bort Israel istället för att racka ner på de som vill kritisera Israels taktik och övergrepp.

Hamas är både en terroristorganisation och ett politiskt parti, på samma vis som vissa israeliska partier är detsamma. Det Hamas gör och står för är definitivt inget jag stöder. Helst skulle jag vilja att hela området sattes under FN eller NATO igen för ingendera staten har kunnat visa de senaste 60 åren att de kan sköta området. Israel och Palestina bör bli två skilda stater, med FN- eller NATO-soldater som bevakar gränserna.

Själva bråket med judehat och anti-muslimska åsikter lägger jag mej inte i för det är bara så löjligt. Att bunta ihop folk så fördomsfullt och sen skrika ut hatfyllda ord gentemot folk man aldrig mött är bara patetiskt.

Rekommenderad läsning för alla som vill veta mer om klimatbluffen

För den som vill lära sej om hur det gick till när hockeyklubban blev till inom klimatforskningen och vår tids största bluff blev ett faktum är det bara att klicka här och läsa. För er som fortfarande tror på den bluffen efter den läsningen är det bara att fortsätta gå med skygglappar och skämmas. För er som är trötta på klimatdebatten är detta bara ännu ett inlägg i den debatten. Stäng detta fönster och surfa vidare.

Populära inlägg