måndag 18 augusti 2008

Skolan - en sanitär olägenhet

Skolorna behöver rustas för miljarder, skriver SVD. De braskande rubrikerna och texten i artikeln är dock inte tillräckligt för att beskriva hur hemska en del skolor ser ut.

– Vuxna människor skulle knappast acceptera att deras arbetsplatser såg ut så som många skolor gör. Men barn ska tydligen bara acceptera läget. Det är en märklig inställning, inte minst eftersom vi har skolplikt och eleverna är tvingade att gå i skolan.

Så uttrycker sej Claes Eriksson, huvudsekreterare i Rådet för arkitektur, form och design. Och han har rätt. När jag gick i plugget var det visserligen inget att hurra för då heller men antalet allergiker var lägre och man kunde i alla fall sitta på stolar som höll, vilket man tydligen inte kan nu om jag förstått saken rätt. Jag misstänker att det är skolorna som är orsaken till att antalet allergiker och astmatiker har ökat de senaste åren.

Orsaken till allt detta stavas Göran Persson. Det var nämligen han som dåvarande skolminister såg till att skolorna överfördes från staten till kommunerna, med kaos som följd. Nu ska han inte få hela skulden själv, men detta var hans hjärtefråga då och han var den mest pådrivande i saken. Borgarna har också en stor skuld i detta eftersom de bara satt och tittade på medan skolsystemet slaktades på kommunalsystemets altare.

Jag måste säja att jag hade tur som slutade nian 1990 för jag hade inte stått ut med att låta kommunen styra och ställa i den skola jag gick i.

Rasistverket kan inte utvisa människor i nöd snabbt nog

Artikel i DN

Sveriges myndigheters representanter är ofta påfallande främlingsfientliga och/eller paragrafridande. Ingen myndighet visar detta mer än Migrationsverket vars syn på asylsökande och andra immigranter är den en hund har inför en katt. Många gånger gömmer de sej bakom just paragrafrytteriet för att legitimera sin rasism och skaka av sej de eventuella skuldkänslor de kan tänkas få inför att skicka tillbaka en medmänniska till ett inferno som t ex Irak. Nu vill man skynda på utvisningarna och för skattepengar skicka tillbaka dom snabbare, trots att flygbolaget man anlitar, Lufthansa, endast tar en asylsökande i taget.

Att det finns folk som frivilligt vänder åter är en sak. De kanske upptäcker att Sverige inte är nåt bra land, vilket det ju absolut inte är, och tar sin mats ur skolan. Rikstönten Tobias Billström menar dock att ALLA som får ett avslag skyndsamt ska återvända, vare sej de vill eller inte. Mänskligheten har verkligen blivit sämre sen nationalstaterna blev ett faktum...

Uppdatering:

Den här artikeln visar ännu mer hur illa nationalismen behandlar den enskilde individen och hur främlingsfientlig Migrationsverket är som myndighet.

Populära inlägg