lördag 13 september 2014

Tema fotografering: Fågelskådning och kronisk hosta (vilken sorts fotograf är jag?)

Ett videoinlägg på YouTube (se nedan) om att specialisera sej som fotograf fick mej att fundera på vilken sorts fotograf jag är. Jag har provat på det mesta de senaste två åren, allt utom paparazzi och nakenmodeller. Det kanske kommer det med. Det bästa jag åstadkommit är porträtt, ofta improviserade sådana, om jag själv får säga det. På förslag från fotografen i videon nedan har jag skapat en presentationssida för mina favoritfoton, vilket för närvarande innebär porträtt och andra foton jag hittills tagit.


Men vad ska jag specialisera mej på? Fåglar? Jag har en kronisk hosta ända sen jag sprang i minusgrader och då drog på mej nåt i halsen. Den gör sej gällande när jag ätit eller är lite stressad så det är en kombination av fysisk retning och nåt psykosomatiskt. Det är inte direkt bra om man vill sitta på pass vid Hornborgasjön eller Tåkern. Tänk er situationen: Hela sjön är full med fåglar, så hostar jag till och ett moln av fåglar lyfter när de skräms av min retning i halsen. Då blir jag nog inte populär bland ornitologer och fågelskådare.

Nej, jag får nog satsa på porträttfotograferingen, möjligen med gatufotograferingen som sidolinje. Det är kul att dokumentera folk i rörelse när de inte är medvetna om att man plåtar dom. Hostan märks inte lika mycket där. Hoppas nån gillar mina foton. Jag gör det i alla fall."Igår begravdes i Bamberg en av de få ännu levande veteranerna från 1815."

Populära inlägg