söndag 31 mars 2013

Är detta verkligen förlegat eller bara barnsligt?

Här skämmer stjärnskottet ut sig - tafsar på prisutdelaren - Cykel
Boink! Bild från Eurosports nyhetssida.
Att tafsa på någons bak, är det ett tecken på en förlegad kvinnosyn - eller ett tecken på barnslighet? Peter Sagan ses här ovan ta en av förstapristagaren Fabio Cancellaras prisutdelare på baken. Det var i Flandern Runt, en av alla dessa cykeltävlingar som går så fort snön smälter bort på kontinenten, det hände.

Jag ser inte detta som en förlegad kvinnosyn, därför att kvinnor gör så här på män också. Det är i så fall en förlegad manssyn samtidigt. Det är inget förnedrande gentemot kvinnor. Det är förnedrande gentemot henne personligen. Skilj på det, mina vänner där ute."Den som vet när han har tillräckligt är rik."

Rädda Fredrik Virtanen från hans okunskap!

Fredrik Virtanen på Aftonbladet är mer än lovligt okunnig när han skriver sin senaste krönika. Han vill nämligen "rädda klimatet". Varför ska vi rädda klimatet egentligen? Klimat är en skrivbordsprodukt som beskriver vår genomsnittliga uppfattning av vädermönstret under flera år, ca 30 år brukar man räkna med. Det verkar som om du, Fredrik, precis som alla andra journalister på Avigbladet har gått på myten om människans allenarådande påverkan på vädermönstret. Det är synd att du gått på denna irrlära som håller på att ruinera halva världen ekonomiskt.

Jag vet inte hur vi ska kunna hjälpa er journalister att lära er nåt om hur vetenskap fungerar. Ren kunskap biter ju inte för de fakta ni får tillgång till är inte alla fakta. Man måste nämligen ha hela bilden klar för sej innan man går ut och skriker att världen ska gå under. Världen är dock inte på väg att gå under så du, Fredrik, kan i lugn och ro fortsätta dina göranden och låtanden."Datorer gör det enklare att göra en massa saker, men de flesta saker de förenklar behövs inte göras alls."

Amerikaner tror att Jesus kommer snart

Just som jag tycker att religiösa människor gör nåt som inte skadar någon annan och riktigt bra när de samlas för att tänka på andra människor i Rom så publicerar DN en artikel om att väldigt många amerikaner uppriktigt tror att Jesus snart kommer åter till jorden. Om man får tro detta är han redan här, lite varstans.

Jesus eller en heavy metal-sångare?
Det ska dröja högst 40 år, tror många av de som tror han ska komma tillbaka. Den som lever får se..."Brott lönar sig inte. Betyder det att mitt jobb är ett brott?"

Populära inlägg