lördag 11 december 2010

Avtal klart i Cancún med kalkonkänsla

Man behöver inte vara kritiskt inställd till AGW-hypotesen för att förstå att denna av svenska medier haussade "nyheten" är en ren kalkon. Att det är en process utan koppling till verkligheten regisserad av FN och framför allt dess klimatorgan IPCC förstår man om man granskar DNs artikel noga. Rubriken talar om att klimatarbetet är räddat men vad det handlar om är förstås egentligen att man kommit överens om att spendera ännu mer av folks pengar för att diskutera nåt man inte kan göra nåt på platser där det av nån anledning blir kallare än vanligt. Man har kommit överens om att komma överens vid ett senare tillfälle. Mer än så är det inte. Nu kan de hoppa ner i poolerna med knarklangarna och silikontjejerna som de väntat på hela tiden.

Där har nu delegater och politiker från olika delar av världen suttit i Kalkon, förlåt Cancún, och diskuterat nåt de av nån anledning snöat in på utan att ha fullt folkligt stöd. Hur kan det ske så här, hur kan de strunta i vad vanligt folk tycker? Inte ens de grupper som tror på AGW-hypotesen är en homogen gruppering. Där finns bland dom en stor grupp som inte tror att politikerna kan göra nåt åt klimatsvängningarna. De har slutat tro och hoppas. En sådan inställning verkar även journalisterna på Aftonbladet ha för underrubriken till den grandiosa rubrik man annars har är: "Beslutet: att vänta med beslutet till nästa möte". Det blir än mer ironiskt av att den tidning Lars Johan Hierta startade 1830 har placerat denna artikel på förstasidan precis under en artikel om mer kyla och halka:
Nej, mina kära politiker och AGW-anhängare, det finns inget hopp. Det enda ni kan förlita er på är att planeten gör en helomvändning och börjar följa de datamodeller som presenterats. Hittills vägrar ju Tellus att samarbeta.

Jag är personligen mer oroad för nästa storkrig som verkar vara på gång. DET är nåt vi borde hålla koll på. När och var det sker vet jag inte nu. Att det kommer är mer säkert än detta klimatdravel ovan.

Populära inlägg