fredag 10 augusti 2007

Lite fler tankar kring sjukskrivningsproblemet

Ju mer jag hör om de nya riktlinjerna för sjukskrivning desto mer tveksamt inställd blir jag. Det låter som man inte bara sparkar på de som ligger utan ser till att begrava dom, djupt. Kan de sjukskrivnas anhöriga stämma Jan Larsson på Socialstyrelsen om de sjukskrivna dör eller blir helt oförmögna att nånsin mer arbeta? Eller är han immun? Han säjer rakt ut att de inte har vetenskapligt stöd för sina riktlinjer. Tänk om alla skulle resonera så. Då skulle flygen krascha oftare än de gör idag, vi skulle få mat som trotsar all beskrivning och mänskligheten skulle rotas ut på några generationer. Eller är det vad Socialstyrelsen vill?

De sjukskrivnas situation blir nu ännu sämre

Nu vill Försäkringskassan och Socialstyrelsen få ordning på torpet genom att ändra på vad som ska vara sjukskrivning. Fler ska tillbaka i arbete. Det är inget fel på själva tanken men många fler kommer att bli sjuka nu och samhället kommer att ta ännu ett steg mot total kollaps. Det handlar om att vi har blivit beroende av pengar för att må bra och ser man på det man får varje månad blir man inte glad när man tänker på vad pengarna (inte) räcker till. Jag förordar inte att lönerna höjs men att det som innebär utgifter, dvs hyror, el, mat och moms sänks kraftigt så att det blir bättre för oss alla. Det har blivit en tjuvarnas marknad för stora företag och andra psykopatiska organisationer som profiterar på vårt beroende av välstånd. Jag tänker främst på bostads- och elbolag. De är den främsta orsaken till att folk mår dåligt. En annan orsak till olust och depression är den slaverimentalitet som råder på arbetsmarknaden. Arbetsgivarna vill ha drönare och facket skor sej på de anställdas olycka genom att sparka uppåt och trycka neråt. Facket är förstås bra att ha i ryggen men vissa av fackklubbarna uppför sej mer som arbetsgivare, tyvärr.

Jag har som sagt inget emot att folk går tillbaka till arbete, samt att fler får arbete. Om man klarar av att arbeta bör man göra det, i sin egen takt, inte arbetsgivarens! Här har vi en till orsak till att folk inte kan eller vill jobba, nämligen den höga takten. Inget fel att ha en deadline men den ska vara av godo och leda till tillfredsställelse för alla parter, inte bara för chefen.

Populära inlägg