söndag 16 mars 2014

Dumheter världen över

Dagens skörd av tokiga nyheter världen över är något extra.

Jag har skrivit om det tidigare, på annan plats, men nu kommer det här också. Det handlar om att träden i USA huggs ner, blir till flis som sen skeppas över Atlanten för att bli bränsle i våra bilar, våra värmeverk och i fjärrvärmeverken. Bland annat står människorna i denna artikeln Klimatupplysningen skrivit idag bakom att så här får ske. För det är koldioxidskräcken som gjort att vi nu förstör vår natur i miljöarbetets namn.

På samma nivå är förstås detta från Saudiarabien (är det första april redan idag?). Prästerna där har förbjudit användandet av 50 namn för det misshagar deras religion eller anses icke-arabiska. Linda, Sandy, Alice, Elaine, Benjamin (i sin arabiska form Binyamin) är några av namnen på listan. Sandy kan jag förstå, det är ju benämningen på den huvudsakliga delen av deras land. Det ska man väl inte förtala, eller hur? /sarkasm...

Som om det inte räckte med att vissa namn var misshagliga. Nu verkar knäppgökarna i Pakistan ha kommit fram till att kvinnor är emot islams lära. En kvinna som har egen vilja kallas haraam, och det ska enligt dessa präster vara emot islam. En kvinna som saknar egen vilja kallas makrooh och en sån är en slav, ett ickekön. Man häpnar inför dessa tokars tankegångar. Vem föder fram alla dessa knasbollar?

På Krimhalvön fortsätter dumheterna. Vad ska Ryssland med denna landsända till? Den sitter ihop med Ukraina och är traditionellt ett område folk slåss om bara för att ha nåt att slåss om. Frågan är bara om folkomröstningen får nån som helst betydelse. Ukraina har makten att strunta i den, då blir det krig. Går Ukraina med på den finns risken att det blir ännu fler områden Ryssland roffar åt sej, bara för att makthungriga ryssar ser chansen att återupprätta det forna Storryssland.

En buske innehåller ett ämne som ger bättre erektion än Viagra. Hoppas den innehåller andra ämnen också, såna som ger oss män förmågan att kunna tänka klart dagen efter (gärna innan också!).


"If anyone should come out without me,
well, use your imagination"

Populära inlägg