måndag 20 februari 2012

Vad har hänt i den stora stygga världen?


Pandoras ask har öppnats även denna vecka och oj oj oj vilka dumheter som sluppit ur den asken!

1) Nämndemän som dömer i brottsmål har ett förflutet själva. Klart intressant att se hyckleriet i aktion. Fast är inte politiker och kriminella rätt lika, de lurar ju staten och dess invånare grundligt. Dessutom är de onödiga, om vi med nämndemän menar de som är utsedda av de politiska partierna. Vanligt folk skulle kunna göra jobbet minst lika bra, eller t o m bättre.

2) Krig i Mellanöstern. Det är så vanligt genom världshistorien att man numera bara rycker på axlarna åt allt våld som äger rum där nere. Frågan är om vi ens skulle reagera mer än axelryckningar om de olika staterna förgjorde varandra i morgon. En annan fråga är vilka utomstående som skulle ingå i detta krig. Kommer de stora drakarna med blir det världskrig. Hur var det nu Albert Einstein sade: "Jag vet inte med vilka vapen tredje världskriget kommer att utkämpas men fjärde världskriget kommer att utkämpas med pinnar och stenar."

3) Nekrokratin Nordkorea skramlar med sina skraltiga sablar igen. Kanske det är där det stora kriget kommer att börja?

4) Även enskilda människor verkar vara tokiga. För vilken normalt funtad person bosätter sej i en översnöad bil mitt i skogen och leker vildmarksliv?

5) Grekland är bankrutt och det är politikernas, bankernas och enskilda lycksökares fel. Tredje part får som vanligt betala. Men vad ska de stackars grekerna rösta på i det kommande valet, pest eller kolera?
"De som har mycket att hoppas på och ingenting att förlora är alltid farliga."

Populära inlägg