fredag 19 november 2010

Vad %€#"€©£$∞§@§ betyder klimatekonomisk?

Det vimlar av idiotord skapade för och av okunniga "innemänniskor" och knasiga betydelser av klassiska ord nu för tiden. Jag tappade bort två räkningar för filmer jag beställt från Discshop och fick dom ersatta nu i veckan (tack för det, förresten!) men häpnade inför vad som står på brevet invid mitt namn och adress. Det står nämligen "klimatekonomisk". Min första tanke när jag såg det gick till ett av mina tidigare blogginlägg om varifrån ordet klimat kommer och vad det egentligen betyder. Så började jag fundera i dessa banor och blev nästan skogstokig. VAD BETYDER KLIMATEKONOMISK?

Spar man pengar på att leva enligt vad vårt klimat har att erbjuda eller är det ännu ett i raden av dumma ord (tänk på klimatsmart, klimathot etc) som bara poppar upp för att det är populärt att vara miljövänlig? Nej, är man smart och vill ha en bra ekonomi så struntar man i klimatet. Det kan vi inte göra nåt åt. Vår omedelbara närmiljö är en annan femma. Men ordet klimat tycks ha fått ett eget liv. Man kan t o m gå på klimatkurs!

Var är vetenskapen bakom detta? Kan mästerförvillarna i VoF upplysa oss om det? Med detta sista menar jag att många gånger är VoF själva lika insnöade som de personer de vill idiotförklara.

Populära inlägg