måndag 9 juli 2012

Glöm värmen i sommarens Europa och Nordamerika!

Det är den ovanligt kalla vintern på den södra hemisfären som betyder nåt. I Chile fryser folk ihjäl, Tasmanien upplever den kallaste vintern på 30 år och halva Sydamerika verkar ö h t vara lamslaget av kylan där. Global uppvärmning, pyttsan! Det är varmt som det brukar vara i Europa och Nordamerika vid den här tiden på året, vår (relativa) kyla hör dock inte till det vanliga. Vi brukar ha närmare 25 grader i nästan hela landet, sen får meteorologerna säga vad de vill. Att det knappt nuddar vid 20-gradersstrecket är ovanligt. Vad har Mr. Freeze hittat på nu då eftersom vi har det såpass kallt som det är?
"Den som hör väl, talar väl."

Dagens foto

Posten är här!"Rubber ducky, you´re the one!"

Vad har hänt i den stora stygga världen?

Ont och gott existerar inte i den verkliga världen. Här är allt antingen passande eller dåligt passande. I den geopolitiska världen passar vi vanliga dödliga inte ens in, ändå tvingas vi dansa efter politikernas och tjänstemännens pipor. Det är det rådande systemet som gör att bedragare har så lätt att hitta offer. Hade vi haft ett system byggt på mer decentraliserad rättsskipning hade vi kanske hittat fler av dessa onödiga svulster. Det är det rådande systemet som gör att ett modernt samhälle så lätt slås i spillror när det kommer mer regn än vanligt.

Det här är vad myndigheter är till för, att hålla koll på ekonomin. Skurkar ska inte få utnyttja pengar som ska gå till folket.

Ett hittills okänt virus har dödat en massa barn i Kambodja. Om det sprider sej får vi kanske se samma skräckrubriker som med fågelinfluensan och svininfluensan för några år sen. Problemet är att tidningarna har blivit som sagan om vargen som aldrig kommer. De ropar "varg!" hela tiden men inget händer så när väl en sjukdom kommer som har kapacitet att utplåna stora delar av befolkningen är det väl ingen som lyssnar...
"Det bästa som finns är en
välordnad dålig ekonomi."

Populära inlägg