onsdag 6 februari 2013

Ja till samkönade äktenskap

Som nån lär ha sagt för länge sen, visst ska homosexuella få gifta sej. De har all rätt att vara lika olyckliga som alla andra. Nu har det brittiska parlamentet sagt att så också ska vara fallet i Storbritannien. Åtminstone har en första omgång kommit fram till detta i en omröstning där 400 röstade ja och 175 nej.

Jag förstår inte varför äktenskapet ska vara en ensak för heterosexuella. Det måste vara religionen som spökar igen, som i Ryssland där tokstollarna har infört en lag som förbjuder homosexuell "reklam". Den där religionen som alltid ska ha rätt. Jag är trött på att organiserad religion hela tiden ska bestämma. Vi får se om den nu kan få ett rejält bakslag. Jag hoppas det i alla fall.

Kärlek är kärlek, oavsett i vilken form den än kommer. Det är en följd av evolutionen. Inget som har med religion eller annat sånt flum att göra. Att vi ser sånt som avvikande beror på att vi av samma evolutionära verksamhet har kommit att se det som inte är normalt förekommande som nåt hemskt. Vi avskyr det som skrämmer oss och det skrämmer oss för vi inte förstår oss på det.

Vi kan alltid hoppas att alla människor får rätten att bli olyckliga i sina respektive förhållanden i framtiden. Det är inte bara vi heterosexuella som har ensamrätten på olycka..."Den som tar barnets hand, tar moderns hjärta."

Populära inlägg