tisdag 9 april 2013

Om Nordkorea faller

Ponera att den styrande regimen i Nordkorea faller, vad kommer efter den då? Vilka krafter kommer att råda? Som det ser ut nu verkar man i det lilla landet vara rätt desperata eftersom man fortsätter med den här charaden. Möjligen är dom på väg att förlora greppet över landet. Hur reagerar Kina i fall Nordkorea blir nåt annat än det är nu? Hur reagerar Ryssland, USA och framför allt, Sydkorea?
Bild från Amos magasin.
Som det är nu är Nordkorea en isolerad näst intill efterbliven stat, en ö av repressiv hemskhet, mitt bland alla moderna stater. En totalitär regim som inte tål kritik, vare sej inifrån eller utifrån. Folket har blivit vana vid snart 70 års förtryck och skulle då regimen ryckas bort blir säkert många förvirrade. Vanligt folk har lidit länge nog i landet. Det är dags att hjälpa dom med mer än bara mat för dagen. De behöver lugn och ro, frihet att göra och säga vad de vill utan repressalier. För dom skulle regimens fall innebära en förändring till det bättre. Kanske inte omedelbart men på sikt. Hoppas den dagen då Nordkoreas regim faller kommer snart."En diktatur är en stat där det är förenat med livsfara att ha en papegoja."

Sportsligt på plan, idioter på läktarna

Så har det hänt igen. Matchen Djurgården-Mjällby har fått brytas för att det finns människor på läktarna som aldrig vuxit upp. En eller två personer har gjort så att en hel stadion får skämmas. Den här gången har saker slängts in på plan från idioter bland åskådarna mot spelarna på plan. Matchen bröts och vem vet vad som händer nu med den. Blir det spel från det ögonblick den bröts eller tilldöms Mjällby segern? Det lutar i nuläget åt att man spelar vidare. En tröst för alla fotbollsälskare det, att matchen får spelas till slut. Det ger spelarna en sportslig chans att föra traditionen vidare.

Fjantar som slänger saker från läktarna har INTE på nån sport att göra! Det är tecken på omognad, möjligen också på en rejäl störning i hjärnan och på att samhället inte tar sitt ansvar när det gäller att tygla såna här tendenser. Det är verkligen synd att vi inte får utdöma straffarbete längre för dessa element skulle verkligen må bra av att få slita hund på nån väg plockandes skräp eller måla linjer, på egen bekostnad naturligtvis. Vi skattebetalare ska inte sponsra deras straff. Kanske som en del av straffet skulle dessa dumbommar som slänger saker på folk tvingas gå in på plan och låta sej bli pepprade av saker själva?"Football players, like prostitutes, are in the business of ruining their bodies for the pleasure of strangers"

Populära inlägg