lördag 10 juli 2010

Snart måste AGW-hysterin få ett slut!

Nu är det Arizonas tur att få sej en släng av sleven. Inte nog med att en av väderstationerna där granskad av Anthony Watts & co är flyttad från ett berg till ett industriområde, man har medvetet valt de varmare perioderna från åren 1985 och framåt i sin presentation av hur klimatet i delstaten Arizona utvecklats de senaste 100 åren för att kunna visa att det blivit varmare. Det har gått till som så att man struntat i de dagar som visar kyligare väder och valt ut en specifik trend som går i linje med den av IPCC utstakade hypotesen om att människans koldioxid ska ha fått temperaturen i världen att stiga, när det nu faktiskt är så att man konstaterat att temperaturen stiger först, sen stiger halten av koldioxid i atmosfären.

Som om det inte var nog försöker man sopa skandalen kring Climategate under mattan. Man bryr sej inte om att ställa de frågor som borde varit relevanta för hela frågan, ej heller tar man kontakt med de personer som berörts av skandalen.

Det är således dags att göra som medierna på sistone, nämligen begrava AGW-hypotesen och gå vidare med de problem vi verkligen står inför. Miljöpartiets senaste inlägg i den politiska debatten är bara luft, varm luft, som ingenting betyder. Maria Wetterstrands tal i Almedalen tidigare idag är fyllt av felaktigheter och rena rama dumheterna, t ex omnämnandet av Maldiverna vilket som tidigare nämnts inte alls är på väg att sjunka i havet.

Det är verkligen synd att kombinationen politiker och förmågan att ta till sej fakta och kunskap inte fungerar alla gånger.

Populära inlägg