söndag 9 januari 2011

Mer om dådet i Tucson, Arizona

Jared Loughner är mannen som greps för dåden igår kväll i Tucson, Arizona. Enligt Aftonbladet, som förmodligen hämtat sitt material från någon lika sensationalistisk tidning i USA, gillar han Marx och Hitlers verk, hatar religioner och analfabetism men älskar marijuana. Alltså rena rama drömmen för drogliberaler och drönare. Ska det bli klappjakt på ateister och agnostiker i USA nu eller ska man sansa sej? Förmodligen kommer FBI och polisen att trycka på hans hat mot politiker och det faktum att han hade en medhjälpare vid dådet. Kopplingen till Sarah Palin och hennes "dödslista" kan vi glömma. Det var en politisk död hon önskade sina motståndare, inget annat. Vi vet inte ens i nuläget om Loughner kände till den listan innan han begick dådet.

Som jag skrev igår är deras vapenlagar lite väl urmodiga. Bara de med sunda vätskor bör få ha vapen. Det skulle i så fall diskvalificera många människor. Det skulle inte lösa problemen med våldsdåd men det skulle öka möjligheterna att få ordning på vilka vapen som finns. Den sortens övervakning har jag inga problem med.

Döda fåglar på marken - jag vet varför


Här är en konspirationsteori som heter duga: De svälter ihjäl pga det myckna snöandet! Det och kylan samverkar då för att göra maten väldigt svår att nå. När då vi människor sätter igång med fyrverkerier och liknande stressas de redan hungriga pippifåglarna så de går på högvarv. Det slutar med att många av dom dör. I de områden där det är varmare är det ändå kallare än normalt och all maten är förmodligen nästan slut.

Resultatet blir då detsamma som i snörika trakter. Märk väl att det är i den tempererade zonen som allt detta äger rum, alltså den delen av världen som kan få samma sorts vintrar som i Arktis men också samma somrar som i Nordafrika, inte i den subtropiska eller tropiska zonen, inte ens i den arktiska zonen. Följaktligen är det kylan och snön som är skurken. Ut och mata fåglarna, gott folk!

Populära inlägg