fredag 3 februari 2012

Ironi i DN

Notera ringen och det understreckade. Skärmdump från DN.
Ironin flödar i dagens DN. Man skriker ut om kylan samtidigt som det på raden ovanför snackas om klimatdravlet, framför allt vilka konsekvenser de så kallade klimatmålen fått för flygandet. De troende kommer förstås att mumla nåt om att kylan är ett bevis på människans påverkan på klimatet. Mer dravel i den fåran kommer säkert att yttras. Klen tröst för alla de som frusit ihjäl den här vintern för att politikerna slagit undan fötterna för dom med sina avtal och sin undfallenhet för svindlande banktjänstemän och företagare som tror att kapitalism är detsamma som röveri och profit. Samtidigt verkar det vara kallare än normalt, åtminstone var det så i januari.

Till alla er blåögda och naiva drömmare som tror att en förändring av utsläppsmängderna av en gas, som egentligen är det naturliga resultatet av förbränning, vill jag bara säga detta: Tror ni på tomten och den där guden som talade till en ökenfjant från en buske också?
"Det finns egentligen inte något bra väder, bara olika former av dåligt väder."

Guldlock slår till igen

Bild från Guillem Anglada-Escudé, Carnegie Institution.
En planet som cirklar en stjärna i ett trippelstjärnesystem på "rätt" avstånd, kan det vara något? Det rapporterar Universe Today om. Den finns 22 ljusår bort från oss och kretsar visserligen väldigt nära sin stjärna men i gengäld är stjärnan den cirklar runt mycket mindre än vår sol. Planeten har fått benämningen GJ667Cc och den är 4,5 gånger större än vår jord, om vi talar om massa.

Vi tar hela tiden steg som leder mot liv på andra planeter, även om de är teoretiska steg. Frågan är när vi kan se syre kring andra planeter. Det är ett andra steg." Vidskeplighet är för religion vad astrologi är till astronomi: den galna dottern till en vis mor."

Populära inlägg