torsdag 6 oktober 2011

Till minne av Steve Jobs

Bild från Apples hemsida.

Steve Jobs är död. Cancern han kämpade emot i över åtta år blev honom till slut övermäktig. Mannen med det hetsiga humöret, den briljanta blicken för vilken pryl som passar bäst för vanligt folk, den lite hesa rösten som förmådde att entusiasmera, nu är han borta.

Hur går det för Apple nu tro? De klarar sej nog ekonomiskt sett ett bra tag framöver för Jobs har sett till att göra företaget solvent. Men på entreprenörssidan kan man nog få anledning att oroa sej. Vem är Tim Cook och vad vill han? Han har en hel del att leva upp till om han ska fylla Steve Jobs skor.

Jag kan för övrigt inte se en framtid utan Mac OS och Macintosh. Det är ett för inarbetat varumärke och så starkt förknippat med begreppet kvalitet. Förhoppningsvis går man tillbaka och satsar fullt ut på macen igen om några år.

Men jag kommer att sakna hans röst vid varje stor presentation. Hans sätt att beskriva en dator eller annan pryl var helt olikt alla andras. Hur många beskrev t ex en skärm eller formen på en iMac som underbar?


"And it is gorgeous!"

Populära inlägg