fredag 4 december 2009

Det börjar verka kärlek, banne mej!

Titta på bilden ovan. Den är från Expressens artikel om mötet mellan ett av Miljöpartiets språkrör, Maria Wetterstrand, och en fd meteorolog vid SMHI, Martin Hedberg. Visst ser de lite småkära ut? De har kommit samman i kampen mot det onda i världen, nämligen koldioxiden. Man kan just undra hur mycket koldioxid de utsöndrar medan de språkas vid.  Centerpartiets partiledare, Maud Olofsson, var med via telefon. Vilken roll spelar hon i dramat?

De tre verkar inte bry sej speciellt mycket om ClimateGate. De uttrycker förstås sin avsky inför att forskarna vid CRU dabbat sej men de verkar strunta i de komplikationer ClimateGate innebär. Det är det vanliga snacket om konsensus. Jag bryr mej förstås inte speciellt mycket om dom. Låt dom ha sina små koldioxidstunder tillsammans.

Det gore inte bra - nu lämnar Al återbud till Köpenhamn


Ja, jag vet, detta är effektsökeri men det är så här tidningarna gör så varför skulle inte jag göra det också?

Al Gore, klimatgurun framför alla andra i vår del av världen, har nu sagt att han inte kommer till klimatmötet i Köpenhamn. Fler saker händer samtidigt. Bland annat verkar en del av världens utvecklingsländer, framför allt de som är på väg uppåt rent ekonomiskt, vilja se att mötet sköts i sank, åtminstone den delen som går ut på att alla länder måste sänka sina utsläpp av den så "farliga" gasen koldioxid.

Här sitter en och hoppas att dessa länder lyckas med sitt "störande" beteende.

Populära inlägg