måndag 28 juni 2010

Så ska en slipsten dras (eller vad det heter)

1. The Pirate Bay, världens bästa sökmotor för saker som man annars inte skulle tänkas behöva (sånt här kommer jag att tänka på, liksom detta och även detta), har i flera undersökningar konstaterats vara bra för försäljning av skivor och filmer. Den statistiken har jag bifogat flera gånger och jag har ännu inte funnit några fel på den. Det är bara att läsa igenom min blogg så hittas informationen där. Nu skriver två av de viktigaste representanterna för Piratpartiet, ett parti vars existens har TPB att tacka för, om att internet inte är något laglöst land, vilket det förstås aldrig varit. Det är de självutnämnda sherifferna inom media och moralmaffian som velat utmåla internet som just ett syndens näste. Men vi vanliga människor vet bättre. Det är ändå rätt märkligt att dessa internethatare, som vill reglera sönder det, använder det på detta sätt som ju faktiskt är väldigt fritt, precis som internet ska användas. Det kallas hyckleri och sånt är mycket vanligt bland de som ogillar friheten på internet.

2. Det finns vissa människor vars verklighetsuppfattning får en att baxna. Som den här Karin Svensson-Smith (under vilken sten hittade MP henne?) som anser att cyklar kan ersätta bilar på alla områden. Jovisst, lycka till med Formel 1 om toppfarten är 100 knyck! Hur mycket kan man lasta på en cykel när man ska på semester och inte vill flyga eller åka tåg? Den andra knasbollen i MP, Yvonne Ruwaida, är lika mycket i det blå. Hon kritiserar liksom sin partikamrat en undersökning utförd av KTH som menar att cykeln aldrig kan ersätta bilen. De menar att man visst kan cykla långa sträckor genom storstäderna. Det är bara det, mina kära miljöpartister, att man ska orka genom hela dagen, inte vara slut redan när man kommer till jobbet. Alla är inte släkt med Eddy Merckx eller Lance Armstrong. Det här är ett bättre resonemang om man är ute efter att göra vår miljö lite bättre.

Att leka med utsläppsrätter och försöka blidka "koldioxidguden" är bara dumheter. "Religion som religion", som Maggie och Lars själva skriver i sin bok.

Populära inlägg