tisdag 24 juni 2008

Swing it, magistern!

Vi är tillbaka i de tider då lärare kunde få sparken bara för att har "fel" åsikter eller t o m är medlemmar i ett hårdrocksband. Skrattretande egentligen att se hur moraltanter och -gubbar får en ny vår nu i dessa tider. Jag kommer ihåg i mitten av 1980-talet hur nåt pucko stämde Judas Priest för att de enligt den klagande ska ha uppmanat till självmord i en av sina låtar. Detta sen två försökt ta livet av sej (den ene lyckades) då de lyssnat på just Judas Priest och deras familjer sen försökte få bandet fällt för denna "uppmaning". Det tokiga här är att det inte ens var Judas Priests egen låt. Det var en cover!

Nu är vi alltså på väg tillbaka till dessa dagar. Den som sett filmen "Swing it, magistern!" med Alice Babs från 1930-talet ser direkt en parallell till detta. Jag hoppas verkligen att rektorn fälls av JO.

Stackars Celine Dion

Vad har hon gjort för ont? Inte för att jag är nån större beundrare av henne, jag är inte speciellt förtjust i nån av gaphalsarna som härjar världen över, men så dåligt är det väl inte med att göra en version av en AC/DC-låt? DN har i alla fall hakat på detta och slagit upp det som en jättenyhet, förmodligen för att det är "inne" att ogilla Celine Dion.

Jag varken gillar eller ogillar henne. Hon får gärna sjunga vad hon vill för mej. Det finns värre låtar att göra covers på. Britney Spears och Pat Boone har gjort värre...

Populära inlägg