söndag 6 januari 2013

Bildsöndag

Dagens bildsöndag handlar inte om mina egna bilder utan om bilder på platser jag skulle vilja besöka. Därför kan jag av naturliga skäl inte ha några egna foton från dessa platser.

Först ut är Schweiz. Detta är ett land jag lyckats missa under alla åren. Jag har varit i grannländerna Italien, Tyskland och Österrike så det är dags att åka till Schweiz så fort pengarna är dom rätta.
Bilden visar Zermatt vid foten av Matterhorn. Detta är i södra Schweiz alldeles invid gränsen till Italien. Detta är en perfekt plats för alla som ogillar bilträngsel. Hela staden är nämligen en bilförbjuden zon. Man får parkera långt utanför och åka tåg eller gå in. Det finns vissa fordon som får köras här men de är undantagen.

Nästa är Skottland. Ett land som (än så länge) ingår i Storbritannien och som ser ut som om det skulle behöva ett besök av mej.
Ett land av myter och legender, sanningar och inte så mycket sanningar. Ett land att besöka kort och gott.

Tredje landet är Indien, närmare bestämt staden Simla (Shimla) och dess höjder.
Indiens del av Himalaya och bergen söder därom ser så inviterande ut på bild att jag verkligen skulle vilja se platsen åtminstone en gång i mitt land. Att det är ett lärocentrum gör inte saken sämre. Då kanske man kan träffa lite bildat folk. Indien är ett land på väg ur fattigdomens käftar och kan de bara göra sej fria från kastsystemets käftar också blir man nog en supermakt så småningom.

Det är dessa tre platser jag allra helst vill se på riktigt. Det finns andra platser också men de får sin presentation en annan gång. Jag presenterar bilder från de platser jag besökt vid ytterligare ett annat tillfälle."Turister är gräshoppor på hjul"


Populära inlägg