lördag 17 augusti 2013

Dumheter världen över

Legalt blinda ska tvingas betala TV-avgift eftersom verklighetsfrånvända (läs: blinda!) och makthungriga byråkrater, politiker och andra tjänstemän har bestämt att lagen ska vara sån. Alla ska med!

I Egypten skjuter de på varandra för att båda sidor anser sej ha rätt att göra det. I ena ringhörnan har vi ett religiöst samfund som vill ha makt och på sikt vill göra religionen till allenarådande som politisk kraft. I den andra ringhörnan har vi den militära kraften som vill bestämma bara för att de har stora tunga vapen till sitt förfogande. Båda sidor vill tvinga vanligt folk att hålla med dom. Alla ska med!

Frysta tårtor är populära i Tyskland och Storbritannien menar tillverkaren av en sort av dessa, Almondy. Samtidigt som socker anses vara farligt gör tårtor ett segertåg över delar av världen. De som äter tårta har åtminstone inte jag tyckt varit tjocka. Det kanske har med andra faktorer att göra, som att vi äter för mycket och rör oss för lite. En bit då och då är inte farligt, det är om då och då blir varannan timme som vi kan tala om skräck.

Flens kommuns kostchef sa upp sej i protest mot den dåliga maten i kommunens skolor. Samtidigt ska kommunens politiker ha smörjt kråset vid nån konferens. Här kan vi tala om orättvisor och faktiskt en form av diskriminering. Barnen får ju en bild av samhället där endast politiker och tjänstemän räknas som fullvärdiga medborgare. Stackars ungar..."One day I will find the right words, and they will be simple"

Populära inlägg