tisdag 4 november 2014

Dumheter världen över

En av de viktigare personerna inom The Pirate Bay-rörelsen, Fredrik Neij, har gripits på gränsen mellan Laos och Thailand. Scientologstyrda grupperingar i samhället (läs: de stora företagen inom media) jublar förstås nu, eftersom det innebär att man vunnit en propagandaseger. Själv är jag hundraprocentigt säker på att det blir en pyrrhusseger.  Sånt här kommer alltid tillbaka för att bita en i arslet. Rätten till ett fritt internet är så mycket mer än att bara ladda hem lite filmer eller en skiva. Det handlar framför allt om rätten att slippa bli övervakad av främst de stora konglomeraten och illasinnade tjänstemän inom de olika staterna.

Den ekonomiska tillväxten är dålig, anser både EU-kommissionen och den svenska regeringen. Jag kan nästintill inget om ekonomi, men så mycket förstår jag att ekonomi som styrs av staten inte funkar i längden. Det är därför dagens regering, och den förra med, inte har nåt större förtroende i mina ögon. De ser alldeles för mycket med statliga ögon. Socialdemokratin har slagit klorna i samtliga riksdagspartier. Tyvärr...

En vägg rasade ner idag på ett bygge. Beklagligt och tydligen förutsägbart enligt en artikel i Aftonbladet. Det är självklart att det är förutsägbart. Hur många entreprenörer som helst, och som jobbar mer eller mindre simultant kan omöjligt förbli en bra soppa. Snarare skulle jag tro att de omedvetet motarbetar varandra.

En opinionsartikel i SVD av Patrik Lindenfors anser att de religiösa texterna i den kristna bibeln och islams koran är orsaken till de problem vi har idag. Klart som korvspad att de är problemens ursprung. Så länge de texterna anses vara viktiga för alla, oavsett kön, utseende, härkomst och hjärnkapacitet, att läsa kommer det finnas dom som tolkar det som står i alla religiösa texter bokstavligt - och många avseenden som lagar. Om vi förpassar dom till fiktionens värld och ser texterna som sådana också kommer det religiösa våldet att avklinga."Religion är samhällets mest accepterade mentala sjukdom"

Populära inlägg