fredag 4 juli 2008

1933 var det judarna, 2008 är det romerna

Artikel i DN

Det är väldigt lätt att i dåliga tider ge sej på de man upplever som svagare i samhället för att skylla ifrån sej. Så gjorde tyskarna 1933 då man behövde nåt att skylla på för att det gått dåligt i kriget 1914-18. Så gör nu italienska regeringen med romerna för att kunna "skydda" dom. Skydda dom från vad? Den italienska befolkningen beskyller romerna för än det ena, än det andra. Den retoriken känns igen från 1930-talets Tyskland. Mänskligheten har inte blivit bättre på 75 år, den står och stampar på samma fläck.

Sätt Curt Malmborg & co i fängelse!

Än en gång kräver jag att de ansvariga för de nya hårdare reglerna för sjukskrivning, dvs politiker, ämbetsmän och de som sitter på Försäkringskassan ska behandlas som de gangstrar eller terrorister de är. Hur de kan sova om nätterna förstår inte jag. Att en svårt cancersjuk kvinna kan riskera att bli utförsäkrad för att hon inte är dödssjuk är kränkande och strider mot de mänskliga rättigheterna. Curt Malmborg är en skurk och såna ska sitta i finkan!

Artikeln i Aftonbladet

Den olympiska tanken är korrumperad och bortglömd

Maktfullkomlig och inskränkt som få går SOKs Führer Stefan Lindeberg ut och stoppar gymnasten Veronica Wagners OS-drömmar. Förmodligen har han tvingat resten av SOK att rösta enligt hans sätt att se på saken. Han är nämligen den typen som ska ha sin vilja igenom. Först såg han på det medicinska eftersom hon haft problem med en menisk under våren, sen såg han på det resultatmässiga, hon har "bara" vunnit några småtävlingar, inget som imponerar på sportführer Lindeberg.

Härmed sätter SOK och över huvud taget hela den internationella olympiska kommittén punkt för Pierre de Coubertins idé om den olympiska tanken där man skulle sträva efter att bli starkare, snabbare och nå högre samt att det viktigaste inte är att vinna utan att kämpa väl. Svenska olympiska kommittén har blivit resultatinriktade. Har man inte chans på medalj ska man inte vara med. Varför har vi då tennisspelare och ett fotbollslag med i OS? Hyckleri kallar jag detta. Härmed kräver jag Stefan Lindebergs omedelbara avgång!

Populära inlägg