söndag 11 november 2012

Bildsöndag

Dagens bildsöndag tänkte jag göra lite annorlunda. Istället för att bara visa bilder tänkte jag försöka koppla dom till nåt värt att diskutera. Vi får väl se vilka associationer en viss bild väcker.Första bilden är på en mordbrand hösten 2011. Det var ett gammalt godsmagasin i Malung som brann ner bara några veckor innan man faktiskt skulle bränna ner denna byggnad i en kontrollerad övningsbrand. Byggnaden var utdömd och skulle bli lågornas rov ändå. De som var med och såg när branden rasade som värst var enligt uppgift rätt skärrade. Förståeligt eftersom brand alltid skrämt och fascinerat människan. Vi har väl egentligen aldrig tämjt elden, bara gjort den till en allierad.


Detta är Hopfgarten im Brixental, en plats nära Kitzbühel i Österrike. Året var 1990 och månaden maj. Jag var där på klassresa, på den tiden skolorna ansåg att klassresor var nåt lärorikt och därmed ingick i skoltiden. Ända från Skurup till västra Österrike och norra Italien, en härlig tripp.


Ekoln söder om Uppsala på våren 1994. Det var kallt, lite dis över sjön och absolut stilla. Ljuset var underbart och bara fåglarna hördes. Det var underligt att veta att det kunde vara så här lugnt inte långt från förstaden Gottsunda.

Skurup nån gång i början av 1990-talet. Jag hade fått en tysk systemkamera av märke Praktica av min mamma och jag använde den flitigt men lyckades aldrig lära mej den fullt ut och sen försvann den bara.  Möjligen var det nån av de jag kände som "hjälpte sej själv till den", som det heter på anglosaxiskt språkbruk.


Aurora, min älskade hund. Hon blev 11 år och var min bästa vän genom alla dessa år. Nu har jag en katt som jag hoppas ska vara med minst lika länge.
"Världen är inte galen,
bara människorna."

Populära inlägg