söndag 1 juni 2014

Miljöpartiet vill jävlas med naturen

Jag kan inte förstå att folk kan rösta på Miljöpartiet. Faktiskt kan jag förstå folks motiv för att rösta på Sverigedemokraterna mer. Det senare partiets framgångar beror på att folk är ignoranta vad gäller andra människor. När man väl lär känna andra människor och ser att de inte är nåt hot mot deras livsstil kommer de att återgå till sin soffa och rösta på den i fortsättningen, som de borde ha gjort redan idag. Men Miljöpartiets framgångar är ett mysterium för mej. Vad får vanligtvis kunskapstörstande människor med sans och sensitivitet att bli så konstiga att de röstar på ett människo- och naturfientligt parti?

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att såna här grupper inom den gröna rörelsen är ekoterrorister i kostym. De vill förstöra våra ekonomier med planekonomi eller en grön version av den sortens ekonomi Reagan och Thatcher trodde så mycket på, nämligen nedsippringsekonomin.  Den har inte funkat i Spanien och den håller på att slå ut stora delar av Tysklands ekonomi nu. Precis som i sin ursprungliga form fungerar nedsippringseffekten för gröna jobb enbart om man sparar samtidigt som man spenderar, för att sen använda det man sparat i sämre tider. Men med gröna jobb finns inte ens något att spara kvar eftersom allt har använts för att täcka de ökade kostnaderna för att ha ineffektiva energikällor som vind- och solkraft.Jag kan däremot förstå motståndet från folk med kunskap, riktig kunskap, om hur ett samhälle fungerar gentemot Miljöpartiet och deras påhitt. Måtte aldrig Socialdemokraterna bilda regering med MP. Hellre då moderaterna."I love you just the way you are"

Min favoritmusik: A Night At The Opera

Mycket har skrivits om detta album genom åren, både av beundrare och belackare. Mycket har skrivits om dess mest kända låt, Bohemian Rhapsody. Det tänker inte jag göra, mer än att det är en mycket bra låt och väldigt svår att förstå hur man än försöker tränga in i dess inre. Nästa år blir denna skiva 40 år och den har stått sej otroligt bra. Produktionen är krispig och låter väldigt bra, oavsett medium (kassettband, LP, CD eller mp3/m4a).

Den här skivan har det mesta i genreväg: hårdrock, heavy metal, opera, rock'n'roll, pop, tjugotalsjazz, pompös marschmusik, smäktande kärleksballader och folkinspirerad pop. Det är svårt att placera den i nåt specifikt fack, men pomprock som var en beteckning för ca 20 år sen på Queens musik är en bra beteckning, för den är sannerligen pompös många gånger. Den mest pompösa och bästa låten är förstås The Prophet's Song, vilket är en åtta minuter lång beskrivning av en dröm Brian May hade om den stora översvämningen. Den är allt som Bohemian Rhapsody har och mycket, mycket mer. Framför allt är den tre minuter långa sekvensen med Freddie Mercury som sjunger kör med sej själv följt av en hel radda gitarrspel så fantastiskt bra att det räcker med att höra denna låten så har man hört hela skivan, på sätt och vis.

En låt jag alltid gillat är Good Company, en glad dixielandinspirerad låt där allt som låter som blåsinstrument faktiskt är Brian Mays gitarr. Hela plattan är en överraskning om man aldrig hört Queen förut. Låtarna går hit och dit. Till exempel första låten, Death On Two Legs, börjar hårt, förmodligen för att beskriva den person Freddie Mercury verkade hata av hela sitt hjärta.

Sen följer nåt slags operettlåt som bara varar drygt en minut, Lazing On A Sunday Afternoon. Roger Taylors låt om en bilälskande kompis, I'm In Love With My Car, är härnäst. John Deacon har en skön låt, You're My Best Friend, som spelas på ett elpiano, vilket förargade Mercury, som tyckte att ett sånt piano inte behövdes. Lite ironiskt med tanke på att syntar drygt fem år senare skulle komma spela en ganska stor roll på Queens skivor. Men så kan det gå.

Tolv låtar inalles, alla av högsta klass. Skaffa den, säger jag bara. Den är värd all beundran den kan få."Love of my life don't leave me,
You've taken my love, you now desert me,
Love of my life can't you see,
Bring it back, bring it back,
Don't take it away from me because 

you don't know what it means to me."

Populära inlägg