lördag 13 april 2013

Dumheter världen över

Jag irriterar mej på...

...tidningarnas (framför allt Aftonbladet) uttryck "Just nu" följt av rubriken till artikeln. Det där "Just nu" ser bara så töntigt ut och får mej att tänka på forna tiders småpojkar i England som stod blaskan i hand och skrek "Extra, extra, read all about it!". Allt för att skapa sensation och när man läser i tidningen står det bara nåt närmast känslokallt beskrivet om det som hänt. De har åtminstone vett att ändra rubriken sen men jag anser att skadan ändå är skedd. Man har lurats att tro att det är nåt fruktansvärt som dödat en massa människor. Märkligt nog står det inte alltid "Just nu" när en massa människor verkligen har dött.

...vädret som hela tiden gör tvärtemot vad jag och många andra vill. Snöblask och grå moln när det kunde ha varit soligt och grönt på backen. Jag tröstar mej med att våren nu äntligen närmar sej city.

...världens ledare som verkar följa Groucho Marx ord om politik som om det vore en manual:
"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies."

De verkar inte fatta att bara för att man har pengar innebär det inte att dessa kan användas hur som helst. Cyprioterna anses vara Europas näst rikaste folk, enligt en undersökning. De pengarna behöver de för att klara livhanken, tillsammans. Dessa pengar ska inte gå till att betala nationens skuld. De behövs "inomlands". Nordkorea är ett problem men den mest fruktsamma och samtidigt mest radikala lösningen torde vara att man gick in i landet och tog bort alla ledarna. Sen utbildar man folket i hur man tar hand om landet på bästa sätt. Jag kan tänka mej att Kina och Sydkorea får dela på den uppgiften.

...personer som kallar sej politiker men i själva verket är propagandister utan nåt substantiellt att komma med, förutom invektiv och elaka ord om andra människor.


...dubbelmoralen i amerikanska TV-serier, framför allt hos hästansiktet Sarah Jessica Parker som tycker att nakenhet är nåt fult men gladligen poserar med en giftpinne i hand. Våld kan också visas men om det skulle råka dyka upp en tutte får man spader. Den synen börjar visa sej här i Sverige också, tyvärr.

...dessa "gröna" aktivister som hela tiden flummar ut i alla riktningar, allt för att rädda "miljön": Fuck for forest heter ett relativt nytt projekt som pågår. Det har gjorts en dokumentär om dessa flummare också och det är sanslöst vilka dårar det finns. Vad har sex med resurserna, miljön och vår påverkan på endera att göra? Jag blir bara så trött ibland.

Nä, nu ska jag bara sätta mej i soffan och vara en bra världsmedborgare, dvs jag ska titta på TV!"The man was in no shape to drive, so he wisely left his car parked and walked home. As he was walking unsteadily along, he was stopped by a policeman.
"What are you doing out here at 2 A.M.?" said the officer.
"I'm going to a lecture." the man said.
"And who is going to give a lecture at this hour?" the cop asked.
"My wife." said the man.
"

Populära inlägg