måndag 23 april 2012

Tjernobyl - en strålande affär för naturen


Vi kanske skulle smälla av lite atomkraftverk något oftare för det verkar ha en god effekt på naturen. Färre som jagar och naturen får tid att återhämta sej som den vill. Åtminstone om man får tro en brittisk forskare, Jim Smith, som studerat området i över tjugo års tid. Han menar att strålningen inte är farlig alls för de vilda djuren. Han säger inget om det men förmodligen är det inte farligt för oss människor heller.

På samma sätt som riskerna med vindkraft tonas ned överdriver man kärnkraftens risker. Faktum är att inget sätt att samla och producera energi på är utan risker. Det visste man redan från början när man byggde de första atomkraftverken. Därför är säkerheten större kring såna verk än andra. Fågelmördare lämnar man däremot vind för våg..."Alternativ energi: snart är oljeräkningen så stor att vi kan elda med den."

Vad har hänt i den stora stygga världen?

Bland den gångna veckans idiothändelser kan noteras att det varit val i Frankrike. Valboskapen har förts till slakt och sett till att antingen pest eller kolera får regera i landet. Bara politikerna får behålla sitt strupgrepp om folket så...

Opastöriserad mjölk såldes i Åre. Hujeda mej, sa politikerna och en anmälan gjordes. Det finns ju bakterier i opastöriserad mjölk, det går inte för sej! Bort med dom och bort med såna som dristar sej att veta bättre än Lagen och Makten! För övrigt kan jag säga att det finns inget godare i mjölkväg än opastöriserad mjölk.

Miljöbrotten staplas på hög för att de är för många. Nu kräver chefsåklagare Mats Palm att en nationell enhet bildas som tar itu med dessa brott. Hur vore det om alla pengar som slösas bort på klimatbluffen och vindkraftsfiaskot istället omdirigerades till detta?

Iran, ni vet Lilla Satan, försöker leka USA. De har lekt lite med storebrors apparater. Hoppas de misslyckas, precis som Nordkorea gjorde med sin raket härom veckan.


"Flugor och människor har ett gemensamt: Man kan slå ihjäl dem bägge med tidningen."

Populära inlägg