måndag 12 december 2011

Vad har hänt i den stora stygga världen?

Den gångna veckan i sammandrag. Nu med ännu fler floskler!

Klimathotarna har kommit överens om att förstöra vår värld ytterligare. Det är en flopp för verkligheten och för sans och reson samt en vinst för politiseringen av vetenskapen. Precis som Lars Kamël skriver: "Överenskommelsen slöts tydligen efter att deltagarna knappt hade sovit alls på två dygn. När blev sömnbrist en god grund för att komma till bra överenskommelser?" Som vanligt, Erica Bjerström borde inte synas mer än nödvändigt i TV. Hennes åsikter som smygs in i alla hennes uppträdanden i TV är bara så okunniga och så politiska att man kan verkligen undra om hon är journalist eller demagog. Vi kan trösta oss med att det man kommit fram till inte är bindande. Men det är ändå ett avtal för mycket.

Samtidigt är ännu en vinterstorm på väg in över Norden. Sån är verkligheten, klimathotare!

Ett av många puckon i USA, Newt Gingrich, har sagt att det inte finns några palestinier. Han säger att de endast är araber som kallar sej palestinier för att rida på en historisk våg. Han är uppenbarligen okunnig både om vad en palestinier är och varför inte alla i Mellanöstern kan kallas araber.Som alltid när det handlar om Mellanöstern är jag av den åsikten att hela området är ett enda stort misstag från början med start i Irak 1932.

IPRED-lagen fungerar inte. Men det kunde vi kritiker av upphovsrätten som den ser ut idag se redan från början. Man borde inte få ha rätten att köpa rättigheterna till ett verk för egen del.

Varför tas träning på ungdomsnivå på så stort allvar att en ung kille som skällde på en tränare blev avstängd i ett år för detta? Låt honom stå över några träningar och matcher så att han lugnar sej men men ska inte käfta emot som vuxen när ett barn skriker och skäller på en. Då vinner bara barnet.

"Banzai!

Populära inlägg