lördag 18 maj 2013

Man blir bara så trött...

climate_control_shampoo
Ett shampoo som hjälper håret stå emot dåligt väder? Hjälp! Som om det inte räckte med dumheter inom klimatområdet så kommer nu ett företag på idén att utnyttja klimatdravlet till att kränga ett shampoo (notera att jag använder den engelska stavningen här!) som hjälper håret att klara av dåligt väder. Som om ett shampoo skulle kunna kontrollera klimatet.
http://www.viewfromtheblueridge.com/wp-content/uploads/2011/03/facepalm.jpg "Du kan inte korsa havet genom att endast stå och titta på vattnet."

Är Finland inte längre det svenska landslagets huvudfiende?

Det klagas i radion på att stämningen i Globen i matchen mellan Sverige och Finland idag inte var lika fin som i matchen mot Canada i förrgår. Jag skulle vilja säga att det är möjligt att man från mediernas håll missbedömt det här med vem som är huvudfienden i ishockey. Jag menar, finländare ser man varje dag i Elitserien och i Finland ser man säkert svenskar på samma vis, så det är inte längre samma sak. Målen som gjordes i semifinalen höjde förstås stämningen men det är ändå inte samma andäktiga spänning som mot Canada.

Jag vill mena att mötena med Canada och Schweiz är roligare att se på för de gör verkligen allt de kan för att slå vad de menar är stormakten Sverige. De ser inte en motståndare de vill slå till varje pris. Det är en mer neutral känsla och den gillar jag mer än det där larvigt nationalistiska som finländare och norrmän håller på med.

Samma sak vill jag säga gäller med friidrotten där Finnkampen inte längre är lika kul att se på. De olika deltagarna i dessa grenar är inte längre av världsklass, med några få undantag, och det är tråkigt att se dom hålla på. Nationalismen har dödat de här evenemangen, anser jag. Det samt att det är för dyrt att gå på såna här evenemang. Det främsta skälet är nog ändå TV. Det är enklare att sitta och uggla framför dumburken än att röra på sej till arenorna..."Nobody climbs mountains for scientific reasons. Science is used to raise money for the expeditions, but you really climb for the hell of it."

Populära inlägg