onsdag 28 mars 2012

Tänkte bara...


...inflika min kommentar till denna idioti. Ett sånt svammel, rena rama amsagorna. Vilka är det som har skrämt barnen? Jo, okunniga vuxna som själva har svårt att skilja på realitet och fiktion. Genom att dessutom komma med en enkät där frågorna är så vinklade att svaren bara måste bli som frågeställarna vill ha dom får man ännu fler uppskrämda barn och ungdomar. Speciellt ungdomar vilket är den tid då hormonerna rasar i kroppen. Allt som finns omkring en blir då en enda skräckkammare.

Rim och reson får nästan alltid ge vika för skrämselpropaganda och rykten. Sanning är en blandning av verklighet och dikt, som den store skalden en gång kvad. Så vad är då sanningen här? Jo, den är att så länge vi skrämmer folk med olika påhitt, halvsanningar samtidigt som tolkningsföreträde finns hos de som älskar att skrämmas utan fog för det kommer vi att få såna här svar på enkäter. Fakta är inte intressant i det här läget, vad man kan få ut av fakta liksom hur man ska kunna vrida och vända på den till sin egen fördel är viktigare.
"Om jag vore ödmjuk skulle jag vara perfekt"


Vetenskapshörnan: genmodifierade grödorVälkommen till vetenskapshörnan, en serie inlägg där jag diskuterar vetenskap sett från min horisont. Nu kommer det att handla om genmodifierade grödor, ett ämne som diskuterats och diskuterats genom många år, framför allt av dess motståndare. Dess belackare ser mer eller mindre skräckscenarier framför sej med insekter som blir konstiga och följaktligen även de som äter insekterna. Förespråkarna tonar ner detta och pekar på alla fördelar som finns. Det finns helt enkelt inga skäl att oroa sej över detta.


Personligen ser jag inget hinder alls vad gäller maten, tvärtom. Det är en fördel med genmodifierad mat då man kan odla mer på samma yta utan att utarma markerna. Det enda hinder jag ser är patentlagstiftningen. Jag tänker t ex på exemplet Monsanto som stämde en bonde för att frön från en Monsanto-sponsrad odling hade blåst över till grannens åkrar. Här finns alltså en massa pengar att tjäna för den som är skrupelfri nog att utnyttja chansen. 


Bortsett från de som vill tjäna pengar på att frön blåser hit och dit ser jag inget fel i genmodifierade grödor alls. Kan det hjälpa till att utrota fattigdomen på sikt är det bättre än att göra som idag; rika, bortskämda och okunniga människor i industrivärlden som ojar sej över något de inte vet något om och vars påståenden får politiker (ännu mer bortskämda, rika och okunniga) att ta beslut som i slutändan kan döda oss alla. 


"Nu går det faktiskt så bra för jordbruket att det blir svårt att upprätthålla pessimismen."

Populära inlägg