söndag 27 juni 2010

Noterar att...

...den som skriver i DN om kravallerna i Toronto i samband med G20-mötet där heter Stridsman i efternamn. Rätt kul med tanke på stridigheterna bland demonstranterna.

...vuvuzelorna blivit föremål för hot om våld. Huvuden ska visst rulla om de inte tystnar.

...Somaliland, den norra del som bröt sej ur Somalia 1991 när centralregeringen kollapsade, har haft fredliga val, trots hot från den obskyra religiösa idiotgerillan Shahab som styr i det som i övrigt fortfarande kallas Somalia. Dags att erkänna Somaliland på diplomatisk nivå, kanske? Jag har som privatperson gjort det i alla fall.

...SVD med viss förvåning konstaterar att sommaren kommer - i år också. Skulle den inte göra det?

...amerikanska TV-meteorologer står i frontlinjen vad gäller klimatdebatten. Påfallande många köper inte bluffen kring det så kallade klimathotet.

Sammantaget rätt intressanta saker som ignoreras av den stora massan, nåja, G20-mötet verkar ha fått folk att flockas, därför att de generellt inte har några stora kändisar eller riktigt heta frågor omkring sej. Klimatfrågan är inte längre nåt intressant för vanligt folk, ekonomin är för dålig för att folk ska orka bry sej om det inte gäller ens egen plånbok, Somaliland är ett fredligt område som inget annat land erkänner och folk bryr sej knappt om den andra delen heller såvida det inte rör sej om pirater och nedskjutna helikoptrar och vuvuzelorna är väl inte direkt nåt man vill diskutera, så hemskt som ljudet är.

Populära inlägg