lördag 21 maj 2011

Miljöhyckleri är dagens ord

Mikaela Valtersson enligt tecknaren Kalle Strokirk.

"Mikaela Valtersson, en av de som föreslås bli Miljöpartiets nya språkrör, har åkt taxi i tjänsten för över 17 000 kronor på ett halvår. Trots att hon bor 300 meter från pendeltågsstationen. "

Så börjar ingressen till en kort artikel i gårdagens SVD och man citerar då Aftonbladet. Miljöhyckleriet bland våra folkvalda tar sej allt tydligare uttryck. Hon skyller på de dåliga tågavgångarna när hon ska förklara sitt taxiåkande. Det finns ju buss, eller är en riksdagsledamot och politiker för "fin" för att åka proletariatets färdsätt? "Hon måste passa tiderna" heter det också. Hur vore det då om våra "kära" politiker gjorde som alla oss andra och anpassade sitt arbete efter avgångarna?

Koldioxid är ingen förorening!


Koldioxid har av den senaste tidens förståsigpåare utsetts till en förorenare, en hemsk gas som förstör. Så oerhört arrogant av oss människor att utse en gas som knappt existerar i atmosfären men som ändå behövs för att plantorna ska överleva till en miljöförstörare! Men som tur är finns det folk som vågar stå emot dessa dumheter. Här har vi det nu i svart på vitt, bara att läsa. Vill du inte läsa på skärmen kan du skriva ut det.

Vi borde hårdsatsa mot tungmetaller, lösningsmedel, läkemedel och liknande saker som släpps ut ohämmat i vår natur. Men vi sitter istället och oroar oss över ett obefintligt hot, att det ska bli varmare. Det är lika otroligt att en högre medeltemperatur på vår planet skulle innebära slutet för vår civilisation som att Harold Camping (se mitt förra inlägg) får rätt i att jorden går under i år.

Ingen undergång den här gången heller

Kolla även på lastbilen till vänster i bild.

Harold Camping ser ut att få fel - igen. Ingen undergång för jorden den här gången heller. Men så funkar ju inte universum riktigt som gudsfolket tror eller vill att det ska fungera. Jorden går under när solen gör det eller när en riktigt stor himlakropp kraschar in i oss. Vad vi gör för bra eller dåliga saker har ingen betydelse alls. Allt detta för att de tolkar en bok på ett överdrivet sätt. Ska vi kanske tolka någon av James Joyce böcker på samma vis? Vad får vi fram då?

Camping trodde att världen skulle gå under 1994. Såväl han som vi är kvar här 17 år senare.

Nu skriver puckot med sina medhjälpare att världen inte går under idag utan att det idag är första dagen då "gudde" tar upp de sina till sej i himlen. Sen går världen och universum under den 21 oktober. Snacka om att revidera sina texter. Känner du dej upplyft idag? Då har du säkert valts ut att leva resten av din tillvaro i himlen med tidernas värste mördare, kidnappare och utpressare. Orden är fler för denne hemske gud men jag väljer bara de som ger mest slagkraft. De som tror på en sån gudom måste vara minst sagt mentalsjuka. God natt!

Populära inlägg