onsdag 29 september 2010

Den bästa formen av terror är hotet om våld

Har du någon varit med om att bli hotad med stryk eller själv hotat med stryk så vet du säkert vad terroristhoten går ut på. När såna organisationer som ETA och Al-Qaida inte längre kan skicka sina bomber och självmordskandidater till hjärtat av västvärldens städer så kör de med en ny taktik, att hota om attacker. Och den taktiken verkar ha lyckats för västvärldens säkerhetstjänster (vilket ironiskt ord för nåt som inte alls garanterar säkerhet för nån!) är fortfarande på tårna och alerta.

Nu har en sådan "attack" avslöjats i Pakistan där planerna gick ut på att slå till mot olika platser i Europa och USA har med den pakistanska regeringens goda minne bombat ett område i landets norra del tillbaka till bronsåldern (som om folket där inte redan levde på den nivån) med diverse missiler och förarlösa flygplan, s k drönare.

Jag betvivlar inte att terrorister fortfarande är i stånd att utföra attacker så som man hävdar skulle ske i Europa men i det här fallet var det nog mer ett spel för galleriet, ett sätt för terroristerna att "leka" med säkerhetstjänsterna i väst. Syftet är förstås att skrämma folk i väst, varna dom för att religiösa tokar minsann är lika potenta som 2001. Men myten om terroristernas farlighet verkar ha blivit sanning i västvärldens säkerhetstjänster som nu ser terrorister överallt.

Jag vill återigen betona att det som avslöjats mycket väl kan ha blivit en regelrätt terroristakt men att jag mer tror på att det är ett led i terroristernas nya taktik: den bästa formen av terror är hotet om våld.

I miljötänkandets namn förstörs en hel farm och en hel familjs liv


Vårt moderna samhälle är ett helvete för den som hatar att fylla i blanketter och ta kontakt med banker för att få lån till den verksamhet vill starta. Familjen Thompson, ursprungligen från USA, vet allt om detta plus vad som verkar vara en vendetta riktad mot dom. Kanske vendetta är ett starkt ord men något måste familjen ha gjort fel för allt har gått dom emot sen pappan i familjen uttalat sej negativt om vår största kelgris på miljöområdet, nämligen klimatfrågan. För det är efter detta uttalande som saker började gå dåligt för familjen och deras gård. Nu riskerar de att tvingas gå från hus och hem.

Historien är som följer: Familjen Thompson kom från USA för att bosätta sej i Australien och ha en boskapsfarm. De läste in sej ordentligt på provinsen Western Australias lagar och förordningar och skaffade alla tillstånd för att få ha 14,490 nötkreatur. Allt gick bra ända till den dagen då herr Thompson sade på ett möte för farmare att han var skeptisk gentemot hela hypotesen gällande människans påverkan på det globala klimatet. Kort efter det kom plötsligt en lång rad motgångar, tillståndet för antalet djur på farmen skars ner till 6000, myndighetspersoner gjorde oannonserade besök och klagade på lukten trots att lukten kom från granngården, en svingård, och snart vågade inte banken ge dom fler lån för de hade hört att gården snart skulle gå i konkurs.

Alltså, i det moderna miljötänkandets namn ska en familj och deras försörjning kanske helt förstöras bara för att man uttrycker en åsikt. Efter påtryckningar från folk i trakten och enskilda politiker ska saken nu undersökas. Nästan inget av detta har synts till i tidningar och hade det inte varit för bloggar som den Anthony Watts har hade väl myndigheterna i WA kommit undan helt och hållet med sitt mygel. Vem vet hur många runtom planeten som i detta nu går under pga miljöbestämmelser som hela tiden förändras för att försvåra för normala människor? I miljöfascismens namn är allt tillåtet, även att förstöra miljön...

Populära inlägg