måndag 16 augusti 2010

Politikerna börjar så sakteliga dra sej ur koldioxidhysterin

Kolkraftverken får leva kvar. Det har brittiska politiker kommit fram till. De släpper knappt ut nåt mer än vattenånga och koldioxid, saker som är bra för miljön på lång sikt. Därmed har den nya regeringen i Storbritannien gått från sitt krav på färre kolkraftverk från förra året. I USA ska man också bygga nya kolkraftverk och i Kina byggs nya på löpande band. När kommer svenska politiker sluta med koldioxidhysterin?

Min dator börjar tackla av

Jag har en eMac från 2004 som jag köpt begagnad. Den börjar bli till åren och hade det inte varit för att jag har så ont om pengar hade jag köpt en ny direkt och låtit den här datorn få vila. Jag tänker förstås köpa en ny/nyare så fort det blir pengar över och jag tänker hålla mej till samma företag igen, Apple, trots att de nu har blivit så hemskt stora. Jag saknar den tiden då det bara var "macmänniskor" som hade med Apple att göra. Numera är inriktningen främst mot iPhone och det är inget jag gillar.

Den dator jag helst vill ha är en iMac, kvittar vilken så länge det är en tillverkad efter 2005. Vi får väl se vad för pengar jag får tillgång till under hösten.

Helt rätt att spärra in obotliga alkoholister

Aftonbladet återger en händelse i Texas där en domare fick nog och spärrade in en obotlig alkoholist på livstid efter den nionde domen för rattfylla. I mina ögon var det helt rätt beslut att ta även om livstid kanske var lite hårt, 20 år hade räckt. Alkoholister, inbitna sådana, bör INTE få ha tillgång till bil på nåt vis, ej heller röra sej fritt bland andra människor. Människors rättigheter och friheter upphör när de upphör uppföra sej som människor, som just alkoholister gör. De behöver framför allt vård och tvångsvård är nog det bästa för såna här.

Populära inlägg