onsdag 4 september 2013

Naturen gör det vi borde göra

Blixten slog ner i den här fågelmördaren som finns tillsammans med en annan viftare och en radiomast på toppen av ett berg.
Det händer inte speciellt mycket i Malung där jag för närvarande bor men en av de större händelserna verkar inte folk bry sej så mycket om. Men när ett av traktens två vindkraftverk får påhälsning av blixten blir jag glad, skadeglad. Se den här bilden ovan bara. Hoppas blixten slår ner nästa år med så alla tillskyndare av vindkraft förstår att inte ens naturen gillar deras tilltag. Sen får vi verkligen se vem som struntar i klimatet.

Jag förstår inte satsningen på vindkraft. Det är en otidsenlig energikälla med endast marginell påverkan på den samlade energiindustrin. Dess påverkan på den omedelbara närmiljön är dock desto större. Betongfundament där materialet ofta innehåller farliga kemikalier och tungmetaller, sällsynta metaller måste till för att vindkraftverken ska fungera, vilket måste tas fram med för miljön väldigt skadliga metoder. Så mycket för grön el, va? Sen har vi ju det där med att de alstrar hemska ljud och påverkar luftströmmarna vilket stör och dödar stora delar av fågellivet i deras närhet. Nej, den blixten visste var den tog!
"A weed is but an unloved flower."

Populära inlägg