onsdag 19 oktober 2011

Drastisk men effektiv lösning på Billströms problem

Både Billström och Reinfeldt anser att det är ett ekonomiskt problem att låta anhöriga till människor som redan har uppehållstillstånd i Sverige också få bo här. I det läget har jag en lösning på detta problem. Den lösningen är drastisk men effektiv och har testats många gånger genom historien av kolleger till herrarna i regeringen. Det handlar alltså om avrättning.

Avrättningar har använts genom historien för att antingen utrota oliktänkande, misshagliga folk eller helt enkelt för att man tycker om att plåga andra till döds. Så, vad säger ni herrar Billström och Reinfeldt? Är det inte billigare att avrätta folk än att låta dom stanna kvar? För det är ju en sorts avrättning att skicka bort dementa från deras familjer och vänner.

Notera, det står här ovan är sarkasm, ironi och satir. Det kan omöjligen vara billigare att chartra ett plan än att låta en dement kvinna stanna kvar.


"Nej, det är omöjligt. Det är sköldpaddor hela vägen ner!"

Starka kvinnor (i min närhet)

Det heter ju inom den rörelse som felaktigt kallas feminism idag (ett begrepp kidnappat av vissa personer som vill ha del av Makten, inget annat) att kvinnor är starka. De menar nog psykologiskt och mentalt främst men det första jag kommer att tänka på när jag hör ordet stark är främst det fysiska. Inte bara för att jag gillar kvinnor som är fysiskt starka utan även för att jag gillar sport och jag ogillar också att ordet styrka används metaforiskt. Det borde finnas nåt annat ord för att beskriva förmågan att ta sej ur en kris.

Som sagt, när jag tänker på starka kvinnor (och män naturligtvis!) är det fysisk styrka jag associerar till först. Förmågan att dra, släpa, lyfta, slå, stå emot osv är vad jag tänker på. I min närhet finns det gott om sådana kvinnor och har funnits genom åren också. Jag har redogjort för hur jag förlorade en kamp om en dörr med en ett år yngre tjej när jag var 10 år gammal. När jag var 16 år blev jag lyft av en tjej som jag själv inte klarade av att lyfta. Det berodde inte på att hon var för tung, bara för tung för mej eftersom jag hela mitt liv varit svag.

Sånt gillar jag av någon anledning. Jag är inte ensam om att gilla starka kvinnor. Frågan är vad det beror på. Är det samhället, uppväxten eller nåt genetiskt. Jag tror svaret är enklare än så. Som man gillar man att bli utmanad och vad är då bättre än att en kvinna står för den utmaningen och om hon vinner i nåt fysiskt över en desto bättre. Det är inget skamligt i att bli slagen av en kvinna, om vi inte talar om att bli SLAGEN. Då är det en annan diskussion vi är inne på och den tar vi inte här, inte nu.

För att bli lite mer anekdotisk igen kan jag berätta från en gympagrupp jag var med i fram till i våras. Minst två av tjejerna i den gruppen var med all säkerhet starkare än mej. Jag vet inte hur många gånger jag fått sänka inställningarna på apparaterna när dom varit klara med dessa redskap. Synd bara att de inte gillar visa det men det har väl sina orsaker i diverse fysiska skador vi alla har ådragit oss genom åren vilket lett till att vi hamnat i samma grupp.

Det leder mej till en annan sak; vi har blivit svagare såväl kvinnor som män. Det beror till största delen på den högre levnadsstandarden som gör att vi inte behöver ta i lika mycket vilket lett till att våra ben och muskler inte längre är lika starka som vår föregångare. Vi tränar på gym och springer men det är ändå inte tillräckligt för att ens vara i närheten av folket för hundra år sen i styrka. En kvinna för hundra år sen och bakåt lär ha varit lika stark som en vuxen man är idag, i genomsnitt. Vi har egentligen bara en fördel jämfört med våra föregångare, nämligen att vi har en högre levnadsstandard och klarar sjukdomar bättre vilket ger en längre livslängd. Vi skulle kunna ta i lite hårdare och ändå leva längre än folk för länge sen.

Så bered er på ännu fler starka kvinnor...

"It's my way or the highway"

Populära inlägg