söndag 28 november 2010

Påminnelse om enkäten

Jag påminner om den enkät jag har här i högermarginalen. Enkäten startades 15 oktober och i skrivande stund har 117 röster lagts in, betydligt fler än jag trodde. Jag tar ändå tillfället i akt och påminner om den för att det inte ska bli för dött under den sista månaden innan enkäten avslutas 31 december. De nominerade till att ha gjort bort sej mest under 2010 är alltså som följer:

Al Gore - inte bara för att han kastat sej in i klimatdebatten utan att ha så mycket på fötterna utan även för att han haft diverse horisontella äventyr för sej med lika diverse kvinnor, bl a Larry Davids fru Laurie. Så säger ryktena i alla fall och jag tror ju fullt och fast på alla rykten som jag hör. Gör inte ni det? För övrigt var det rätt tyst om Gore bortsett från ett besök i Göteborg i oktober där hans limousin stod och puttrade felparkerad i 15 minuter och allt utanför den mässlokal han föreläste i. Miljöhyckleri på högsta nivå, eller hur?

Mona Sahlin - för att hon lyckats med konststycket att göra sossarnas sämsta val på 100 år. Inte dåligt. Men främst för att så fort hon pratar framstår hon som en överlägsen demagog utan nåt egentligt att säga. Nu ska hon hoppa av också. Råttorna lämnar det sjunkande skeppet. Hennes efterträdare blir säkert etter värre.

Jimmie Åkesson - för att han helt enkelt är Jimmie Åkesson. Han är en vandrande parodi på sej själv. Så fort han öppnar sin mun är det vältaligt men det är otroligt intetsägande och det lilla i hans budskap som är förståeligt är inte attraherande för fem öre. Hans partikamrater och hans parti har nu avslöjats som de amatörer de är. Detta är en parentes i svensk politik, liksom andra småpartier.

Christer van der Kwast - mannen som inte fattar att träbitar är träbitar och inte ben efter en människa. Om han fortfarande tror att mytomanen Sture Bergwall (alias Thomas Quick) är en seriemördare efter att allt blivit genomgått är van der Kwast sannerligen en nominerad som bör få ett pris, kanske även Årets svensk. Hela rättsväsendet i Sverige präglas av den här typen av människa, självgod och uppblåst. Några direkta goda sidor hos honom syns sällan.

Johan Rockström - vem annan än han kan pladdra så mycket om klimat och miljö utan att egentligen ha ett enda stöd för det han säger och ändå bli trodd av journalistetablissemanget? Han har blivit utsedd till Årets svensk vilket gör att han är i lika gott sällskap som Refaat el-Sayed och Hans Holmér.

Maria Wetterstrand - egentligen är hon årets hycklare. Hon säger sej vilja föra fram kollektivtrafiken på bilens bekostnad och hennes parti vill att godstransporter ska ske på tunnelbanespåren. Samtidigt bor hon i Helsingfors och flyger på skattebetalarnas bekostnad mellan de två huvudstäderna. Hennes klimatpladdrande är bara så sanslöst komiskt att man ibland har svårt att höra på henne utan att brista ut i gapskratt. Det ska bli bra att slippa henne och hennes parhäst Peter Eriksson när deras tid som språkrör för Miljöpartiet är över.

Sarah Palin - den amerikanska politikens svar på - alla tokar runtom i världen. Hon pladdrar på utan sammanhang, ser ut som om varje fråga ställd till henne är en personlig förolämpning och är det nåt hon inte förstår (vilket är ofta) pladdrar hon på ännu mer vilket förstärker hennes okunnighet. Att hon skjuter djur från flygplan och helikopter säger också en del om henne. Den där ska inte bli USAs nästa president. Hennes senaste groda handlar om att hon kallade Nordkorea för USAs allierade.

Paris Hilton - stackars bortskämda flicka som fått allt serverat men så fort vuxenvärlden trädde in i hennes liv trädde hon ur verkligheten och skapade sin egen. Ända sen sexskandalerna för många år sen och diverse klavertramp överallt där hon behagar sätta ner sina fötter har hon gjort bort sej varje år. Frågan är om hon kommer att få uppleva 40, vilket är lite drygt 10 år bort för henne. Det är inte så mycket att hon har gjort bort sej vid nåt speciellt tillfälle under 2010 utan att hon gör bort sej bara genom att synas - nånstans.

James Hansen - han hade inte behövt vara med här för det är en av få AGW-förespråkare som kan debattera men han försöker hela tiden döda debatten liksom andra i hans läger genom fula knep. Han tenderar också att bli arresterad varje gång han protesterar mot något kraftverksbygge som inte innefattar hans omhuldade vindkraft. Han får skylla sej själv som lyckas göra ett arsle av sej själv, om anglicismen tillåts, varje gång han gör nåt spektakulärt. Snart nog har folk tröttnat på honom och låter honom hållas bara för att det är kul att se en man som snart är 70 år uppföra sej som en 20-åring.

Erika Bjerström - reporter vid SVT som likt en papegoja upprepar de saker hon får höra inom såväl politik och klimat. Att någon lyssnar på henne är en gåta. Än större gåta är hur SVT i sin självgodhet kan anställa såna fjantar som valsar runt i korridorerna. Bjerström har enligt uppgifter jag läst mej till en klassisk socialistbakgrund med ett strömhopp över till miljörörelsen när det visade sej vara fel med socialismen för henne.

______________________________________________________________________

Vete 17 om jag inte skulle tagit med fler personer i enkäten. Nåväl, det får bli en fråga för nästa enkät.

Populära inlägg