tisdag 25 februari 2014

Dumheter världen över

Ukraina, Ukraina, Ukraina...

I sina försök att om möjligt efterlikna Rysslands klantigaste bilister, fast i politiken, har man nu fått en president att fly och hans efterträdare har fått ett mindre angenämt problem på halsen, nämligen en korrupt ekonomi som får Kina, Ryssland och många andra länder som inte riktigt greppat det här med demokrati att verka amatörer. Som om inte det räckte börjar det mullra bland minoriteterna i landet, vilket oroar ledningen. Vad ska vi göra med landet?

Ickeproblemen dras ständigt upp när det gäller miljön, klimatdravlet inte minst, men när det kommer riktiga problem så hamnar artiklarna om det ganska långt ner på tidningarnas hemsidor. Nu handlar det om den synnerligen giftiga metallen bly (uran och kvicksilver är giftigare vad jag vet, kanske expertisen vet mer) och det är framför allt utvecklingsländerna som drabbas hårdast av blyförgiftning. Men om det är utvecklingsländerna eller att det inte handlar om den politiska katastrofen som kallas klimathotet som avskräcker journalisterna är oklart. Jag lutar faktiskt mer åt det förra, för det är inte kul att läsa om fattiga människor som drabbas och inte många vill läsa om det.

Skatt på allt sött, kan det vara nåt? Nej, trodde väl inte det. Det gläder nog bara staten och dess anställda. Att man kallar varannan svensk fet är kränkande, lika kränkande som att socker finns i så stora mängder som det gör i varorna. Hellre bör sockerhalten sänkas än att skatter införs."Wandering over the hills unseen
or is it a dream?"

Populära inlägg