lördag 5 juli 2008

Skattmasen vill ha pengar för burksamlande

Jag samlar burkar för att utöka ekonomin. Skatteverket räknar sånt som att ha ett företag och vill ha pengar av en om man kommer upp över 17,399 kr per år. Här där jag bor är det inte så lätt att komma upp i dessa summor men jag är där och nosar. Personligen kommer jag aldrig att betala skatt för sånt här larv. Girighet och överdrivet nit med byråkrati upp över allas öron som följd är vad detta är. Det är ju inte mina pengar från början utan det är andra som är dumma nog att slänga flaskorna och burkarna ifrån sej! Nej, lite jävlar anamma får det väl ändå vara i en svensk och stå emot såna här självsvåldiga åsikter från myndigheter.

Redigerat: Kom på efter att ha läst ett inlägg om detta på Piratbyråns forum att panten är till för att locka folk att vara mer miljömedvetna. Skatteverkets idioti motverkar denna tanke.

Realtid hade skrivit artikeln där jag läste detta.

Är Sverige ett bra eller dåligt land?

Får man tro artiklar som denna kommer snart horder av människor att näst intill börja tigga på gatorna. Samtidigt måste det ju vara rena skatteparadiset eftersom så många födda samma decennium som undertecknad nolltaxerar.

Olyckor skrivs det om varje dag i blaskorna och det verkar hända nåt nytt mord eller nån udda olycka varje dag. Att olyckor dominerar tidningarnas sidor är en sak, det är inget tecken om ett land är bra eller dåligt, men nog verkar de vältra sej i dessa nyheter. Den enes död den andres bröd och nog bakar tidningarna alltid.

Men nu var det inte frågan om detta. Det var frågan huruvida Sverige är ett bra eller dåligt land. Man kan faktiskt fråga sej detta mot bakgrund av följande information:

Sjukvården är kraftigt subventionerad i Sverige. Jag talar om den enklare formen där man får vård för att man skurit sej i handen, råkat banka hammaren på tummen osv. Det är mycket bra att man bara behöver betala nån hundring. Så är det visst i de flesta länder i Europa, ja hela världen.

Tandvården ingår i sjukvårdssystemet i många EU-länder och är gratis om det bara rör sej om vanlig tandvård, borrande och fyllande osv. I Sverige kostar allt sånt och tandvården ingår INTE i sjukvårdssystemet.

I Sverige fungerar kollektivtrafiken rätt så bra. Spårvagnar, tåg och bussar går något så när i tid. Det enda man kan klaga på är att vårt land tillåter biltrafiken till för hög del i städernas inre delar vilket leder till kaos och mycket avgaser. Sverige har dessutom Europas äldsta bilpark med de sämsta avgaserna. Detta om man med Europa menar alla länder som ingår i EU.

Ute i Europa går oftast kollektivtrafiken felfritt. I många länder har spårvagnar och bussar egna filer i städerna där biltrafik är bannlyst.

För närvarande kan jag inte komma fram till om Sverige är ett bra eller dåligt land. Vissa aspekter är bra, vissa är dåliga och de tar ut varandra. Kanske man skulle bli rik och bo i många länder samtidigt. Då skulle man säkert också nolltaxera och slippa tigga på gatorna.

Vi ses i Europa!

Populära inlägg