fredag 25 september 2009

Härskarteknik - skrikmåsarnas bästa sätt att nå folk


Oscar Swartz belyser på ett glimrande vis hur bristen på källkritik genomsyrar vår gammelmedia. En rapport om övergrepp på barn blev på olika vis till en FN-rapport, trots att man på UNICEF egentligen inte hade med den att göra. Papegojorna pladdrade på för att de gärna vill ha med braskande nyheter som skrämmer folk och det spreds snabbt - och glömdes lika snabbt. Det är bara alarmisterna inom paniklobbyn som fortfarande skriker, de jag kallar skrikmåsar. Sanningen är nog att risken för att ens barn ska drabbas är försvinnande liten. Det är inga arméer som drar över nätet i jakten på barn som de kan våldföra sej på.

Skrikandet på vargen är en liten men synnerligen effektiv del av det som kallas härskarteknik. Samma sak gäller förstås inom klimatfrågan. Där sitter motsvarande grupp skrikmåsar och försöker övertyga och skrämma vanligt folk med jordens undergång om vi inte slutar leva som vi gjort de senaste 200 åren. Det gäller förstås även musik- & filmindustrin, fast där är skrikandet mer öppet motiverat av girighet. De andra grupperna vill ha makt. Inom mediamaffian är man ute efter såväl pengar som makt.

Konklusion: ECPAT, musik- & filmindustrin och IPCC är skrikmåsar. Verkligheten är en helt annan...

Härsknarteknik

Rubriken är en kombination av adjektivet härsken och det som kallas härskarteknik. Anledningen är förstås dagens snackis, det 27-åriga kött som såldes bl a till Polen trots att det enligt ett avtal inte fick säljas inom EU. Med tanke på att kött är en matvara som härsknar fort, även i frysen, är blotta tanken på att över huvud taget använda kött som är 27 år gammalt rent ut sagt motbjudande. 27 år sen, det var 1982. Det borde ha konsumerats redan då. Det året var ett varmt år, den varmaste sommaren som uppmätts i Sverige i modern tid (tillsammans med 1994), det var alltså ett fint år för att äta hamburgare och annat som tillretts på kött. Men det skulle ha ätits upp till fullo redan då. Inte frysas in och sparas till nästa sekel!

Populära inlägg