tisdag 29 januari 2013

Dumheter världen runt


Dags igen att titta på dumheterna som händer världen över. Först ut är larvet kring klimatet. Jag har alldeles nyss läst att vi ger bistånd till fattigare länder så de ska utföra vad som kallas klimatomställning. Jag vet inte exakt vad det går ut på men jag kan gissa att det har med dravlet kring koldioxiden att göra. Lurendrejeri antar jag att det är, gjort på ett legalt vis.

Precis som med landstingens uppenbara försök att lura staten på pengar. Det skulle inte förvåna mej om det skulle visa sej att inköpet av Itinotågen för Västerdalsbanans räkning gick till på samma vis. Kanske indragningen av trafiken på samma sträcka blev orsakad av samma problem. Det är synd att pengarna styrdes över från de som verkligen behövde dom till sånt som inte leder till nåt konstruktivt.

Europas ekonomiska problem är cykliskt. Det lär vi av historien. Vi kan inte komma ifrån det faktum att ekonomin flyttar tyngdpunkt hela tiden från kontinent till kontinent. Men att Europa skulle vara döende håller jag med inte med om. Tyngdpunkten jag talar om kommer att flyttas tillbaka till Europa. Men samtidigt som den flyttas runt hela tiden så blir mänskligheten rikare på såväl individuell som kollektiv nivå. Det leder till att det vi kallar fattigdom hela tiden måste definieras om. Kanske Europa får det svårare att upprätthålla sin plats som den dominanta världsdelen men det blir ingen katastrof.

Det dummaste som hänt idag är förstås lärarnas besök på bordell och strippklubb i Innsbruck som sen kommunen fick betala. Tror ni det skulle ha hänt på Stenmarks och Strands tid?

Den gemensamma nämnaren är pengar för alla länkarna och det är uppenbart skurkaktiga sätt som pengarna förts fram och tillbaka på. Landstingen och kommunerna har sannerligen spelat ut sina roller. Bort med dom och alla de som snyltar på oss andra. Det kanske inte är lösningen på alla problem men tillräckligt mycket kanske löses så att vi får bort vissa av problemen."Regeln är att människan gärna gräver sin egen grav, bara timpenningen är tillräckligt hög."

Populära inlägg