fredag 10 januari 2014

Dumheter världen över

Om det är nåt som frodas världen över så är det dumheten. Albert Einstein var säker på dess oändlighet och jämförde den med universum. Låt oss se vad dumt som hänt i världen.

Ett bråk om jämställdhet mellan könen har seglat upp rörande ett matlagningsprogram i TV4. Men om det är ett ställe där jämställdhet inte borde få förekomma så är det matlagning, för ska man se något fördomsfullt på saken är matlagning en sak för oss män. De bästa kockarna är män och har så varit seklerna igenom. Att vi tillåtit kvinnor att stå vid spisen beror helt och hållet på lättja. Förstås finns det förstklassiga kvinnliga kockar också. Låt dom vara med och leka också, TV4.

Jag har ofta skrivit om oviljan och rädslan inför att lära sej något om andra folks kulturer. Här har vi nu ett praktexempel på sådan ovilja, när man uttalar sej om att islam är en grogrund för hämnd genom våldtäkt vet man inte mycket om kulturen bakom den religionen. Nog för att islam inte är den bästa av religioner (vilken religion är bra egentligen?), men att yttra sej så fördomsfullt och oinitierat är verkligen att gå för långt. Våldtäkt som straff har aldrig varit sanktionerat i någon kultur, oavsett vilken religion eller vilket statsskick som rått. Tvärtom har de som utfört såna hemska saker blivit straffade själva.

Smugglingen av djur måste få ett slut. Var ligger det prestigen i att äga elefantbete, malt noshörningshorn, krokodilskinn eller en sköldpaddeunge? Vi kanske borde jaga nyrika människor och sen montera deras döda kroppar som troféer i våra finrum."Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first"

Populära inlägg