lördag 12 mars 2011

Fil för pojkarna medan flickorna fick semlor

I jämställdhetens namn och för att det var kvinnodagen är tydligen diskriminering tillåtet. På ett fritids i Hemse, Gotland, firade man fettisdagen och den internationella kvinnodagen på ett som det ska visa sej synnerligen makabert vis, endast flickorna fick semlor. Pojkarna fick fil och knäckebröd. Och sen har vissa av de ansvariga mage att säga att uppmärksamheten kring detta är en storm i ett vattenglas!

Min mamma fick höra detta och hon sade att så små barn är inte kvinnor och män. Man bör alltså inte använda dom i en sådan situation. Dessutom var vi båda rörande överens om att semlor inte är dessert för kvinnor och tjejer, utan är en manlig angelägenhet. Petit-Choux är mer en bakelse för kvinnor. 

Katastrof på många plan

Jordbävningen i Japan igår var en katastrof på många plan. Inte nog med att en massa människor miste livet och en hel infrastruktur slogs i spillror. Detta blev ett hårt slag för japanernas beredskap och i förlängningen även självkänsla inför stora jordbävningar eftersom det verkar som om man togs på sängen trots alla varningssystem. Kärnkraften fick sej en knäck också eftersom ett av verken i trakten som drabbades hårdast av jordbävningen hotar med en härdsmälta. Problemet här är inte kärnkraften i sej utan att japanerna har hållit fast vid gammal teknik, generation två inom utvecklingen om jag förstått saken rätt.

Det ser ut som detta skulle bli den värsta jordbävningskatastrofen i Japan efter den eldstorm som härjade Tokyo efter jordbävningen där 1923. 10 000 människor saknas t ex i en stad i regionen. Tänkte avsluta med en kort filmsnutt från hur det såg ut igår. Absolut inget man rekommenderar för någon att uppleva på riktigt.

Populära inlägg