fredag 18 februari 2011

Det regnar i mitt huvud

Dumheterna bara sprids som gödsel i tidningarna. Antingen är det nån fåne som sjungit en stump i nån dum musiktävling som sänds i TV trots ingen med en normal hjärna skulle få för sej att titta på det eller så är det några fjantar som journalisterna vill inbilla folk är populära bara för att de deltagit i TV, gärna nåt dansprogram eller liknande. Men så finns där också jubelidioternas främsta vapen: klimathotet.

Nu senast har man med hjälp av datorer "lyckats" räkna ut att skyfallen är orsakade av människans utsläpp av koldioxid. I blaska efter blaska efter blaska skriks det ut att nu är det bevisat att vi människor är orsaken till att skyfallen blir fler och häftigare. Jag mår illa (i bästa Magnus Uggla-stil) när jag läser dessa papegojartiklar. TT får stå oemotsagda eftersom de säkert enbart tagit godbitarna från vad som säkert är en lång vetenskaplig artikel i Nature (ännu en tidskrift som sålt sin själ till klimatdemonen) om hur ett antal datorer räknat fram hur människan orsakat ökningen av skyfall. Allt enligt den förutbestämda tanken att man måste hitta nåt sätt att skylla på människan för de utsläpp vi gör. Vi är ju ändock skapelsens krona, allt enligt dessa klimattroende som hyllar Gaia. Nu var jag medvetet elak. Inte alla klimathotare tror på Gaia. De tror på sina modeller som de tagit fram i sina datorer. Ni vet dom där heliga maskinerna som de offrar ett par getter till varje kvartal vid fullmåne för att väderguden ska bli glad och ge dom bekräftelse för sina antaganden att vi människor bara är ute efter att skada den här planeten med den oheliga gasen koldioxid, som är framtagen av oljebolagen för att förstöra jorden och allt dess liv.

Två saker kan jag själv räkna ut från allt detta som absolut INTE stämmer: 1) Skyfallen har inte ökat de senaste åren. Det är enbart rapporteringen av dom som ökat eftersom vi numera lever i en värld där bilder från katastrofer når hela världen på några minuter om allt fungerar felfritt. Det skulle rapporteras varje vecka om skyfall om de hade ökat i antal men så sker inte. Man rapporterar bara om såna skyfall som orsakar skada på mänskligheten i nån form, antingen det rör sej om byggnader eller människor. 2) Skyfall har inte mycket med koncentrationen av koldioxid att göra utan bildas då stora mängder väta faller ur molnen samtidigt. Det handlar om VATTEN, era jubelidioter! Två väteatomer som har skoj med en syreatom. Om något så sjunker medeltemperaturen på sikt i ett område där regnandet ökar. Nu gäller väl inte det för tropikerna men någon expert kan kanske korrigera mej på den punkten. Jag är tämligen säker på att luftfuktigheten inte påverkas speciellt mycket av hur andelen koldioxid förändras.

Kommen så här långt i min litania över våra tidningar och deras efterapande av klimatdravlet kommer jag att tänka på hur lite vi egentligen vet om hur atmosfären egentligen fungerar. Vi kan säkert inbilla oss själva att vi vet mycket om den men varje gång en väderprognos presenteras som är längre än 5 dagar ger naturen oss en örfil och talar om var skåpet ska stå. Så, återigen, klimat är en skrivbordsprodukt framtagen för att hålla reda på hur vädret utvecklas över en lång tid, framför allt när det rör sej om så förutsägbara saker som säsongerna (årstiderna). Jag skulle inte fästa för stor uppmärksamhet kring de medeltemperaturer som ibland presenteras i nyhetsprogrammens väderprognoser om jag vore som den ärade läsaren. Jag gör det inte. Över huvud taget är medel något som bara tilltalar statistikhungriga människor (sagt med medveten känga åt alla som nu kommer att höja sina röster i protest mot att jag drar alla dessa över en kam) och sånt hör hemma i den akademiska världen. I den verkliga världen räknar vi med råa fakta och fryser även om någon skulle säga att det är varmt för årstiden. Den enda statistik jag bryr mej om just nu är de dagar jag kan gå utan jacka på mej nattetid under sommaren. De dagarna har blivit allt färre de senaste åren...

Tur att det finns realister här i världen. 

Populära inlägg