onsdag 27 oktober 2010

Climate Fools day


Idag firar föreningen Climate Realists och några andra föreningar och forskare under paraplynamnet The Carbon Sense Coalition vad de kallar Climate Fools day. Detta till åminne av att det idag 27 oktober 2008 togs ett beslut i brittiska parlamentet som inte bara är löjligt utan fått konsekvenser som gränsar till det ofattbart löjliga. Tipset kommer som så ofta från Anthony Watts. Så ut och fira klimatdårarnas dag idag, pojkar och flickor!

Nu, kära medborgare, är du fast!

Polisen ska få det enklare att begära ut kunduppgifter från internetleverantörerna, enligt ett förslag från Justitiedepartementet som "kommit på villovägar". Det ska inte längre vara brott som kan ge fängelse för att polisen ska kunna begära ut denna information. Blotta misstanken om att nåt har skett kan alltså räcka i framtiden för att integriteten för alltid ska kränkas hos intet ont anande människor och tro inte att det är buset som får lida för detta. De har redan hackat sej in på dina facebook- och twitterkonton och utnyttjar dej för sina ändamål och sen får du lida för det.

Som någon sade, det är inte de skyldiga som har anledning att oroa sej över skärpt lagstiftning. Det blir väl som vanligt nån enstaka fildelare som åker fast medan de stora skurkarna slickar sej om munnen inför alla möjligheter detta ger.

Det ska krävas domstolsprövning för att information ska lämnas ut, enligt samma förslag. Det är i sej dock redan det en integritetskränkande handling. Men i vilket fall tror jag att de stora bolagens lakejer, dvs ordningsmakten, får avslag på de flesta ansökningarna.

Populära inlägg