torsdag 26 juni 2008

Ingen registrering av bloggare

Ingen registrering av bloggare.

Det blir ingen registrering. Det hela beror på att nån har missuppfattat ett förslag som att det röstats igenom. Så vi kan alla andas ut.

Eu vill registrera alla bloggare

Nu ska anonymiteten inte längre räknas när man bloggar. Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning har nämligen röstat igenom ett förslag att alla bloggare måste ståta med sitt namn och ett foto på en själv. Övriga parlamentet ska rösta om detta senare i höst. Så i framtiden kan inte längre Arga Lappen, Katastrofala Omslag och många andra där anonymiteten är en del av det som gör dessa bloggar så roliga vara anonyma. Inte för att det egentligen berör dom något men de andra som kanske inte vågar visa sej med namn och foto av rädsla för att chefen ska ta illa upp att man bloggar om företaget kommer att råka illa ut.

Politiker och företag har reagerat långsamt men nu vill de ta över internet, denna frihamn för folk som vill vara anonyma. Synd att EU, en så vacker tanke, ska besudlas av sånt här snusk!

Uppdatering:

Expressen har nu tagit upp samma nyhet och jag måste säja att den estniska EU-ledamoten Marianne Mikko är mer än väl färgad av Estlands sovjetiska förflutna med sitt snack om övervakning av cyberrymden, som hon anser "måste rensas upp". Kanske dags att rensa upp bland politikerna på samma gång? Åtminstone bland de som vill ha en stor och stark Storebror. Deras kryptofasctistiska åsikter bör hållas korta.

Ny etymologisk ordbok ute

Elof Hellquist och Elias Wessén är båda döda sen länge och de böcker de arbetade fram i ämnet är visserligen fortfarande mycket användbara men de nya orden har av förklarliga skäl inte kommit med. Nu är det så äntligen dags för en uppdatering. Tackar! Nu ska här läsas.

Kanske grälen förs på en högre nivå i fortsättningen.

Populära inlägg